Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mart '15

 
Kategori
Futbol
 

Şenol Güneş ve Milli Takıma katkısı

Şenol Güneş ve Milli Takıma katkısı
 

31 Mart tarihinde milli takımımız Lüksemburg ile oynadığı maçı 2-1 kazandı ve sahada 4 Bursasporlu oyuncu görev aldı.

2014 yılında Bursaspor takımına teknik direktör olarak getirilen ve zamanında milli takımla Dünya 3.lüğü gibi bir başarıya sahip Şenol Güneş, takıma geldiği günden itibaren  oynattığı futbol ile taraflı tarafsız tüm izleyicilerin takdirini kazandı. 

Oynattığı güzel futbol kadar takdir toplayan diğer bir hadise de milli takıma kazandırdığı oyuncular. Milli takıma; Ozan Tufan, Serdar Aziz, Şener Özbayraklı, Harun Tekin, Enes Ünal ve Volkan Şen olmak üzere 6 oyuncu gönderen Bursaspor bu sayı ile tarihinde bir rekora imza attı. Tabiki bu başarıda Şenol Güneş'in payı çok büyük. 

Şenol Hoca bu başarısıyla bizlere milli takım teknik direktörü olmadan da milli takıma destek olup, katkı sağlanabileceğini gösterdi. Sadece Şenol Güneş mi? Tabiki hayır. Formayı hakeden futbolcular ve İstanbul takımlarına kilitenmeyen Fatih Terim'in de katkısını göz ardı etmemek lazım.

Oyuncuların farklı takımlardan gelmesi aralarındaki bağı zayıflatacağını düşünmemek lazım. Dünya çapında ufak bir araştırma yaptığınız zaman başarılı milli takımlarıdaki oyuncular çok çeşiti takımlardan geldiğini görebilirseniz.

Başarılı milli takımlara baktığımızda kadrolarındaki oyuncuların geldiği klüplerin çeşitliliğinin ortalaması 10'a yakın. Birkaç örnek vermek gerekirse Almanya'da 13, İngiltere ve İspanya'da 11,  ve Türkiye'de 10 farklı kılüpten oyuncu milli takımda bulunuyor. Yani "Bizim takımdan niye bu kadar az oyuncu var" ya da "Ulan bu takımdan da oyuncu alınır mı?" dememek gerek.
Bursaspor ile sadece1 yıllık sözleşme imzalayan Güneş'in sezon sonu ne yapacağı merak konusu. Bursaspor'da kalsa da gitse de bu desteğini sürdüreceğini umarak, milli takıma başarılar diliyorum.

 
Toplam blog
: 4
: 140
Kayıt tarihi
: 23.04.13
 
 

Bu blogta; 14 Ocak 1999'da Bursa'da doğan, akademik hayatında şimdiye kadar başarılı olan, futbol..