Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Kasım '11

 
Kategori
Psikoloji
 

Sertleşme sorunu (Empotans-erektil disfonksiyon)

Erkekler zaman zaman ilişkilerinde sertleşme sorunu yaşayabilirler. Fakat bu durum sık sık yaşanmaya başlandıysa ve çiftin cinsel hayatını olumsuz etkiliyorsa o zaman bir sorun var diyebiliriz.

Empotans,  tatmin edici bir cinsel ilişki için penisin cinsel birleşmeyi başlatacak veya sürdürecek kadar sertleşmemesi durumudur. Sertleşme sorununda iki önemli neden rol oynar; biri organik nedenler  ve diğeri de psikolojik nedenlerdir.

Anksiyete, stres, depresyon, performans anksiyetesi(başaramama korkusu), iş stresi, kariyer sıkıntıları, obsesif kompulsif bozukluk, ödipal kompleks, kendine güven eksikliği, eş ile ilgili problemler, cinsel bilgi yetersizliği ya da yanlış bilgiler, daha önce yaşanmış olumsuz bir cinsel deneyim vb. psikolojik  nedenlerin yanı sıra; aşırı derecede alkol ve sigara kullanımı, kalp-damar rahatsızlıkları, hipertansiyon, şeker hastalığı, penisin yapısal sorunları, kullanılan bazı ilaçların yan etkisi olarak ta organik nedenleri vardır.

Sertleşme sorunlarında, ilk önce sorunun fizyolojik mi yoksa psikolojik mi olup olmadığı saptanmalı ve ondan sonra tedavi uygulanmalıdır. Bunun için kişi ilk önce bir üroloji muayenesinden geçmelidir. Eğer  sorun fiziksel ise ilaçla tedavisi uygulanır.  Fakat fizyolojik bir sorun yoksa o zaman durum psikolojiktir, böyle bir durumda da kişiye cinsel terapi uygulanmalıdır. Cinsel terapide kişinin duyguları ve ilişkisel problemleri üzerine çalışılır. Böyle bir durumda bir uzmana başvurmak gerekebilir.

 
Toplam blog
: 7
: 4710
Kayıt tarihi
: 22.07.11
 
 

İlk ve ortaöğretimini İstanbul’da tamamladıktan sonra, 2001 yılında lisans eğitimini İstanbul Üniver..