Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mayıs '12

 
Kategori
İlişkiler
 

SEVDİĞİNİZE BAĞIMLI MISINIZ ?

SEVDİĞİNİZE BAĞIMLI MISINIZ ?
 

Çok mu çok seviyorsunuz ?


'' ÇOK MU ÇOK SEVİYORSUNUZ YOKSA BAĞIMLI MISINIZ? ''

'' SEVGİ '' Dünya'nın en güzel ve en güçlü duygusudur. Sevgi hayat verir, can verir, mutluluğun, sağlığın, yaratıcılığın kaynağıdır. Anacak sevdiğiniz kişiye bağımlı olmak başka bir şeydir. Sevgilinize, eşinize, çocuğunuza, ebeveyninize ya da bir arkadaşınıza bağımlı olmak hem sizin hem de sevdiğiniz insanın yaşam kalitesini düşürür.

Başkasına karşı bağımlı olmakla çok seviyor olmak zaman karıştırılır. Hatta sevginiz tükenmiştir ama o kişiye bağımlı olduğunuz için ondan ayrılamıyorsunuzdur. İşin daha kötüsü de sevginizin bittiğinin, ilişkinizin tükendiğinin farkında değilsinizdir. Bir şeye bağımlı olduğun da insan durmadan bağımlı olduğu şeye ulaşmak ister, kendisine zarar verdiğini bilse bile. Alkol, sigara, yemek bağımlılığı gibi başka bir kişiye bağımlı olduğunuz da, durmadan o kişiye ulaşma çabası içinde olursunuz. Eğer bir bağımlılık söz konusu olacaksa insanın kendi mükemmel haline bağımlı olması çok daha iyidir. Çünkü kendi mükemmel halimiz henüz gerçekleştirmediğimiz halimizdir. Burada bahsettim mükemmellik sadece kendimizin gerçekleştirebileceği, mümkün olan en iyi halimizdir.Çoğu insan en kötü hallerini, diplerini çok iyi bilirken en mükemmel halinin nasıl olacağını hayal bile etmez. Daha iyi fiziksel bir görünüme sahip olmak, daha sağlıklı olmak, daha özgüveni yüksek olmak, daha iyi işler başarmak, daha güzel ilişkiler kurabilmek,daha iyi zihinsel ve ruhsal hal içinde olmak, daha becerikli, daha donanımlı bir insan olmak ............... Henüz gerçekleştirmediğiniz ancak gerçekleştirebileceğiniz halinizdir.

Eğer bir insan daha mükemmel halinin nasıl olabileceğini hayal edebiliyorsa, ve kendisini o '' olmuş haline'' bağlarsa, mükemmel haline bağımlı kılarsa, kendisinin peşinden koşacaktır. Kendi mükemmel haline ulaşmak için hareket edecektir ve bu başkasına bağımlı olmaktan çok daha iyidir.

Başkasına bağımlı olan insanlar kendilerinden uzaklaşırlar, kendilerine karşı olan sevgilerini özdeğerlerini yitirirler. Kendisini sevmeyen insan başkasını da sevemez, kendisine değer vermeyen insan başkasına da değer veremez. İşte bu noktada bağımlılıkla sevginin farkı anlaşılmalıdır. Kalbinizden çıkan sevgi ne kadarsa zaten o kadarı siz de vardır ve size hep aynı miktarda dönüş yapacaktır. Eğer çok severken o kadar da sevilmiyorum diyorsanız sevginizi tekrar gözden geçirmenizi tavsiye ederim. Koşulsuzca sunulan sevginin hesabı olmaz, evren zaten size dönüş yapacaktır. Kendi frekansınızda geri dönüşüm alacaksınızdır.

Bugünün birinci egzersizi, çok sevdiklerinizi karşılıksız mı seviyorsunuz yoksa bağımlı mısınız farkındalığını yaşamakolsun. İkincisi de mükemmel halinizi hayal ederek tanımlamak olsun. Cevapları kişisel gelişim defterinize yazmayı unutmayın :)

Sevgiyle ilerleyin...

NLP uzmanı Ve Yaşam Koçu

Arzu Bıyıklıoğlu 

www.arzubiyiklioglu.com

 
Toplam blog
: 521
: 474
Kayıt tarihi
: 24.08.10
 
 

1971 doğumlu Arzu Bıyıklıoğlu uluslararası sertifikalı Yaşam Koçu, NLP Uzmanı, NLP Eğitmeni ve Re..