Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Şubat '19

 
Kategori
Sinema
 

Sevgi En İyi Hazinedir Roma'da

 Güney Amerika topraklarından iyi filmler iyi kitaplar çıkar her zaman, hikaye anlatmayı iyi becerdikleri gibi sizinde o  hikayede  kendinize yer bulmanızı sağlarlar anlatı teknikleriyle.

 

Son izlediğim  Alfonso Cuarón filmi olan ROMA da bunun iyi örneklerinden. Son umut filmini de beğenmiştim, bu kadar olmasada Gravity de büyük ekranda insanın her zaman ilgisini çekecek filmlerden. Roma ise benim için  başyapıt ve bu senenin izlediğim en iyi filmlerinden.

 

Yönetmenin çocukluk günlerinden anılarından beslendiğini belirttiği (sanırım yardımcıları ile hayallerini paylaşan çocuk) ROMA Meksika'nın gelir düzeyi ortalamanın üstü ailelerinin yaşadığı bir bölge. Bu bölgede yaşayan 4 çocuklu bir ailenin yardımcı kızlarla beraber aile hayatından bir bölüme odaklanan film merkezine evin genç yardımcısının hayatından bakarak yapıyor. Bunu yaparken de yanına aşkları, aldatılmayı, Meksika'nın iç karışıklığını, ailenin ayakta kalma çabasını alıyor. Bunu da abartıya, duygusal sömürüye kaçmadan çok iyi anlatıyor. Doğum sahnesi ve plaj sahnelerinin başlı başına mükemmel sekanslar olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim.

 

Ne yazıkki bu filmin erkekleri sınıfta kalıyor. Oscar töreninden zaferle döner mi bilemem (bence elleri dolu dönmeli) ama kesinlikle sinemanın klasikleri   arasında yerini alacaktır.

 

İyi seyirler dilerim

     

     ROMA

     Alfonso Cuarón filmi 

     2 saat 15 dakika

     Yalitza Aparicio,Carlos Peralta, Marco Graf, Jorgo Antonio Guerrero

 
Toplam blog
: 17
: 85
Kayıt tarihi
: 06.03.17
 
 

Tıp doktoru. İlgi alanlarım; sinema, müzik, edebiyat ..