Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Şubat '19

 
Kategori
Sinema
 

Bird Box

Geçen hafta sonu izlediğim filmlerden biride  Bird Box oldu. 2018 yılında vizyona giren bu film, göz teması ile insanları etkileyen, adeta bir psikopata dönüştürüp ölümüne neden olan bir gücün insanlar üzerindeki etkisini anlatıyor.
 
Film iki yönlü olarak geçmiş ile şimdiki zaman aralığında dönüşümlü olarak ilerliyor. Başrol oyuncumuz meşhur Sandra Bullock, eşinden ayrılan hamile bir bayan rolünde. Sonra, bu gizemli güç ya da etki artık her ne ise kendisini gösterir. Ortalığa kaos hakim olur. Bir süre sonra 3-5 kişi ile beraber bir eve sığınırlar. Camları komple kapatıp dışarısıyla göz temasını keserek yaşamaya çalışırlar.
 
Aradan beş yıl geçer. Telsizden bir anons sesi yankılanır. Bu kaostan kaçan, kurtulan insanların sığındığı bir bölgenin adını duyarlar. Sadece iki çocuğu ile beraber yalnız kalan Sandra, kayık ile nehri takip ederek, çok çetin bir yolculuk sonucunda bu bölgeye varır.
 
İzlemeyenler için biraz ipucu verdim aslında ama daha detayına girmediğim birçok nokta var.
 
Bu tip gerilim temalı birçok film çekildi, ama bu yapım sağlam oyunculuk ve insanı ümitsizliğe düşüren yoğun psikolojik gerilim sahneleri ile benzer örneklerinden kısmen sıyrılıyor.
 
Toplam blog
: 55
: 61
Kayıt tarihi
: 26.01.19
 
 

1984 Ankara doğumluyum.Çeşitli sektörlerde çalışmış olup şu anda, lojistik sektöründe operasyonel..