Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mayıs '08

 
Kategori
Güncel
 

Sevgili Yönetmenim,

Sevgili Yönetmenim,
 

Hiç bir başarı tesadüf değildir.


“ Üç Maymun ‘’ filmiyle Cannes Film Festivali’ nde “ En İyi Yönetmen” ödülü almış olmanız beni hiç şaşırtmadı, çünkü siz zaten en iyi filmleri yöneten, en iyi yönetmenlerimizden biriydiniz. Üstelik bilenler bilir bu ödül sizin aldığınız ilk ödülünüz de değil.

Ödül töreninde, ödülünüzü alırken, ödülün büyüsüne kapılmadan, onurlu ve tevazu dolu duruşunuz da çok tanıdık ve size özgü ama o ödülü aldığınız sırada yaptığınız konuşma, konuşma sırasında kullandığınız o önemli cümle o kadar özel ki, Türk Halkı olarak hepimizin dikkate alması gerektiğine inanıyorum.

“ Kazandığım ödülü tutkuyla sevdiğim, yalnız ve güzel ülkeme ithaf ediyorum.”

* * * * * * * *

Hem güzel hem yalnız olunuyorsa eğer, ortada mutlaka bir yanlış vardır. Yalnızlık zordur, çok da katlanılacak bir durum değildir elbet, güzel olan yalnızsa eğer, bu yolunda gitmeyen bir şeyler olduğu anlamına gelir, belki de güzel olan özellikle yalnız bırakılıyordur ve bu durum en tehlikelisidir, işte o zaman durup uzun uzun düşünmek gerekir.

Siz tam da yabancı medyanın gözleri en önemli film festivallerinden birinde üzerinize çevrilmişken, aldığınız en iyi yönetmen ödülü ile “Tutkuyla bağlı olduğunuz yalnız ve güzel ülkenizi “ tüm dünyaya bir kere daha tanıtıp anlattınız.

Ödülünüz Türk Sineması’nda neler yapılabileceğini de bir kere daha kanıtlarken, o anlamlı cümleniz çoktan hepimizin yüreklerine yerleşip kazındı bile.

Yapmamız gereken, güzel ülkemizin yalnız bırakılma savaşına hep birlikte göğüs germemizdir. Yaşadıklarımızın farkına varıp çözüm üretebilmektir. Bunun yolu beraberce el ele tutuşmaktan, birlik olmaktan geçer.

Başarılarınız daim olsun sevgili yönetmenim.

* * * * * *

<ı>NURİ BİLGE CEYLAN’IN FİLMLERİ:

<ı>

<ı>Koza 1995

<ı>Kasaba 1997

<ı>Mayıs Sıkıntısı 1999

<ı>Uzak 2002

<ı>İklimler 2006

<ı>Üç Maymun 2008

 
Toplam blog
: 157
: 1671
Kayıt tarihi
: 12.10.06
 
 

İstanbul doğumluyum ama 20 yıldır Antalya'da yaşıyorum. 3 yaşında bir oğlum var ve eğitimciyim. Kend..