Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Eylül '14

 
Kategori
Deneme
 

Sevginin Süt-beyaz Kaynağı

Sevginin Süt-beyaz Kaynağı
 

Sevgi pınarı


Sevgi bağımsızdır, hak edene düşer. Bilgelik sevginin hava alanıdır, kaynağını kaygısız ve çatışmasız huzurun Anne'sinin meme uçlarından ALIR!. Hayatın bağrında sevgiyle yaşayan Anne, yaşamı memesinde akıttığı "süt-beyaz" sevgiyle besler ve bağışıklığını korur.. Bu kaynaktan kim mahrum edilmişse, Sevginin sentetik haliyle övünür durur. Anneleri koruyamayan hayat, yaşama sevgi pınarlarından akıtamaz.. Anneler, Tanrı'nın yaşam sunaklarıdır. Sevgi onların ruhlarında  "süt beyaz" maddeleşip, gögüslerinden akarlar..

Bilgi, hayatın içinden eğitim ve deneyimlerle alınır.. İşte bu bilgiyi biz , Anne'mizin, bizi hayata bağlıyan ailemizin göksünden aldığımız süt-beyaz sevgi ile yoğurur, hamur eder bilgelik fırınına süreriz.. Bu hayatın sevgili yaşamı aslında, Anne yüreğinden beslenen ve Anne'ye de hayatın bağışladığı asaletin pınarlarından akıtılan "süt-beyaz" sevgidir. Bu sevginin halinden biz yaşama tutunur ve aynı besinle o yaşamı koruruz.. Bilgeliğin Esas Tanınmı budur. Bilgiye suç işletmeyen, vicdan yükleyen, "anlama" sanatını işleyen hep bu pınarın akıttığı "süt-beyaz" SEVGİDİR!

Aşk, bu dengenin yoğunlaşarak şaha kalkmış halidir. Ve sükunetini bu dengenin bozkırında derin bir uykuya yatarak bulur. Ve gelecek tüm nesiller, hep bu "süt-beyaz" polenlerle tohumlanır, yaşam bulurlar..

Anneleri koruyamayan hayat, her daim “destek ünitesi"nde yoğun bakıma alınır ve anne elinin dokunduğu ana kadar, sürüp gider..

Anne'ye dair şiir'imle bitirmek istiyorum.

Ana

Güneşten önce tüter

Anamın ocağı... 

yüreği yel verir 
Kaynar tenceresi 
yavrusunu tok tutmaktır 
tek hevesi.. 

Toprağım! 
doyur ki Anaları, 
Büyütsün canları. 
göksünde yavrusu 
göz göze; 
sıcak sıcak, 
bu aşk bu can 
başka nerde yaşanacak. 

ev uykuda, 
yavrusu aklında 
geceleri süt kokulu 
nöbette 
adı yazılıdır 
yaşamın her bağrında 
seferberlikte... 

Anamız bizim Anamız 
canımız 
can verenimiz 
ellerinden operiz..

Kalender KILIÇ                              

 

 
Toplam blog
: 164
: 239
Kayıt tarihi
: 23.02.09
 
 

Kalenderce yaşarım. Okurum, gezerim, Çocukluğum şanslıydı; özgürlük en büyük mükafatım. Hiç bir kal..