- Kategori
- Türk Mutfağı
Sevilen Lezzet Lor Peynirli Biber Kızartması
Kızarmış biber ile Peynirin müthiş uyumu,
Yaz gelince en sevilen yemeklerden biridir kızartmalar..Her ne kadar zararlı diye bilinse de söylense de kahvaltı olsun akşam yemeği olsun pek çok sofrada da yer verildiği bir gerçektir.Isınınca duman yapan yani yanan yağlar ile kızartma yapmamakta fayda var.
Kızartmada dikkat edilecek unsurların başında kızartma yağını yakmamak yağ çekmemesi için çok kısık ateşte yapmamak ve kızardıktan sonra kağıt havluya çıkarıp fazla yağını çektirmek gelir. Kızartma yağı miktara göre 2-3 kereden fazla kullanılmamalı..
Gelelim bu lezzetli yemeğe :) Ege ve Trakya başta olmak üzere pek çok yerde yapılır. Biberi yeşil kırmızı karışık da kullanabilirsiniz.
Malzemeler :
10 adet dolmalık yada kapya biber
250 gr. lor peyniri
3-5 sap yeşil soğan
Maydano
Taze nane
Dereotu
Karabiber pulbiber
Az tuz
Üzerine sos için:
2 domates
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
sos için az tuz
kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı :
Biberlerin saplarını kesip içlerini temizliyoruz. Sapları atmıyoruz kapak olarak kullanmak için ayırıyoruz.Yeşillikleri ince ince doğrayıp lor peynir ile karıştırıyoruz.Miktarı kendi zevkinize göre ayarlayabilirsinizBiberlerin içini peynirli karışım ile doldurup sapları kapatıyoruz..Sıv ıyağ da kızartıp kağıt havlu üzerine çıkarıyoruz. Ayrı bir tava da sarımsakları ince doğrayıp tavada biraz çevirip rendelenmilş domatesi tuz ekleyip pişiriyoruz. Domares suyunu çekip sos kıvamı alınca kapatıyoruz.
Biberleri servis tabağına alıp üzerine domates sosunu döküyoruz. Ilık servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.