Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Haziran '08

 
Kategori
Spor
 

Sevinirken ve üzülürken

Sevinirken ve üzülürken
 

www.millitakim.com.tr


Milli Takımımız önemli bir maça çıkıyor.

Bu maçın sonunda sevinmek de var. üzülmek de var.

Toplum olarak duygularımızı kontrol etmekte zorluk çekiyoruz.

Sevinçlerimizde de, üzüntülerimizde de abartı yapıyoruz.

Nihayetinde bir seyir olayı. Bu seyir olayında bir taraf kazanacak. Şans faktörü de bu oyunlarda çok önemli rol oynuyor.

Sevinç dolu gecemiz, acılarla bitebiliyor. Sevinçlerde silahlar devreye giriyor ve bir çok can yanıyor. Çoğu insanımız korkudan balkonlara bile çıkamaz hale geliyor.

Suçu günahı olmayan kişiler kör kurşunlara hedef oluyor. Bu tür sevinçler, magandalıklar sona ersin. Sevineceksek adam gibi sevinelelim. Dolalım meydanlara şarkılar türküler söyleyelim.- İçelim diyecektim, ondan da vazgeçtim. Çünkü içki adabını da bilmeyen bir toplumuz. Biraz içtiğimiz zaman sataşacak kişiler arıyoruz.-

Umarım, Hırvatistanı yener yarı finale kalırız. Yüreğimiz öyle istiyor. Futbolda şans faktörü çok önemli. Çok iyi oynarsınız ama yenilirsiniz. Bu her zaman oluyor, olabiliyor.

Yenildiğimizde de çok abartılı bir şekilde üzülüyoruz. Sanki her şeyin sonuymuş, dünya üzerimize çökmüş gibi oluyoruz.

Sevinmek ve üzülmek iki önemli duygu. Bu duyguları yaşarken aşırıya kaçmak, çoğu zaman zarar veriyor. Duygu eğitimi çocuklardan başlıyor, çocuk ailesinden gördüğünü uyguluyor, büyüdüğü zaman da kendi çocuklarına miras bırakıyor. Bu kısır döngü devam edip duruyor ve adı kültür oluyor.

Bugün sevinirken üzülmeyelim. Sevincimiz kursağımızda kalmasın. Nerden bir kör kurşun gelecek diye tedirgin olmayalım. Sevincimizi doyasıya adam gibi yaşayalım

Bugün üzülürsek, bunun dünyanın sonu olmadığını, her takım yenilebileceğini tüm maçlarda gördük. Yenilginin kızgınlığıyla sağa sola sataşmayalım, içimize kapanmayalım.
Bu yazıyı yazmama, daha doğrusu düşünceleriyle katkıda bulunan, Didim'de turizmle uğraşan, adı Savaş ama hep barış yanlısı, hoşgörüden yana olan, magandalığa karşı olan arkadaşıma teşekkür ediyorum.

Haydi bugün sevinelim ama adam gibi sevinelim.

Yenilirsek de sağlık olsun başka bir zamana diyelim.

 
Toplam blog
: 1410
: 1053
Kayıt tarihi
: 04.11.06
 
 

Emekli öğretmenim ve  emeklemeye devam ediyorum.  Emeklilik yaşamın sonu değil, yaşama yeni amaçl..