Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Nisan '08

 
Kategori
Tiyatro
 

Seyir tiyatrosu oyuncuları'ndan 'daire 4'

Seyir tiyatrosu oyuncuları'ndan 'daire 4'
 

İthalatçı, saf tarih öğretmeni ve bir sağlıkçı. Aynı anda bu üç zıt karakterin aynı eve talip olması ve emlakçinin pragmatist tutumu nedeniyle bir arada yaşamaya zorlanmış farklı hayatların, çarpık ilişkilerle gelişen olaylar dizisi anlatılır.

İlk tabloda ev sahibi hacıyı kandıran oportünist emlakçi yeğeni, ev sahibi ve diğer ev sakinleri arasında yaşanan iletişim kopuklukları ele alınıyor. Tabuları içine sıkışmış hacıyı ikna edebilmek için bir takım yalanlara başvurulur. Ev kiracılardan biri olan tarih öğretmeni Burhan’ın diğer ev kiracılarından sağlıkçı Sibel’in arkadaşıyla sevgilisi olması, işleri iyice karıştırır.

İkinci tabloda hanım ağa karakteri ve diğer kişileri görüyoruz. İşe geri döndürmek için uğraşan hanım ağa ve destekçileri kurye kızların ikna etme çabaları ele alınıyor. Saf tarih öğretmeni ve evden çıkarmak için devamlı kapı önünde biten hacıyla sahne hareketlilik yaşıyor. Yer yer gerilen, ama genelinde komik olaylara gebe kalan bir durum komedisi. Hacı, saf burhan ve sağlıkçı Sibel, hanım ağa tarafından öldürülmeyi beklerlerken hiç beklenmedik bir sonla karşılaşırlar.

Seyir Tiyatrosu Oyuncuları’ndan Vedat Dirinin yazdığı oyun, Günümüz Türkiye’sinde yaşanan cehalet ve toplumsal temel sıkıntıları komediyle buluşturuyor.

Gaziantep’in ilk ve tek özel tiyatrosu olma özelliğini koruyan Seyir Tiyatrosu Oyuncuları, 10. yılında seyircisini bekliyor.

Daire 4

Yazan: Vedat Diri
Yöneten: M.Engin Özaydınlı
Işık Tasarımı: Emrah Doğan
Koreograf : İhsan Ata
Müzik:
Abdulkadir Tuncel

Rol dağılımı

İhsan Ata, Baran Fırat Arslan, Oğuz Erkol, Şükran Demir, Vedat Diri, Ayşegül Demir, Ahmet Olcay, Fikriye Güngören, Faruk Polat

28 ve 29 Nisan Şehitkamil belediyesi konferans salonu. Saat 20.30

www.seyirtiyatrosu.net

 
Toplam blog
: 73
: 10115
Kayıt tarihi
: 24.02.07
 
 

Tiyatro eğitimi için 3 bölgede yaklaşık 35'e yakın şehirde bulundum. 1999 yılından itibaren Tiyatro ..