Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ağustos '09

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Seyirci önemli...

Seyirci önemli...
 

ablem


Seyirci önemli...

Koro Koro Olalı Böyle Seyirci Görmedi...

Üçüncü yılına girdiğimiz İzmir Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu yıllardır devam ettiği konserlerinde sonuncusunu İzmir Güzelbahçe Açıkhava Tiyatrosu'nda geçen 28 AĞUSTOS 2009 Cuma günü verdi..
Muhteşem coşku, eğlence ve gönül birliği içinde geçen zaman, akıp gitti.. Ne koro ne de seyirci zamanın nasıl dolduğunu anlamadı... Türküler aktı yol oldu diyardan diyara Anadolumda...

Zamanın geçtiğini anlamadık, çünkü koro koro olalı böyle seyirci görmemişti.. O ne coşku..! O ne türkü sevdası.. O ne kültürel değerlerimize sahip çıkıştı öyle... Koro şefi YOLCU BİLGİNÇ ve Sunucu, Şair Yunus Bekir Yurdakul önderliğinde halk da koro da coştukça coştuk..! Bir daha bir daha istekleriyle türküler yeniden dile geldi.. Koro şefimiz bazı türküleri seslendirdi.. Tüylerimizi diken diken eden de Zafer Bayramı öncesinde bütün bir anfi tiyatronun hep bir ağızdan söylediği SARI SAÇLIM MAVİ GÖZLÜM idi.. Nerdesin DOST? diye biten.
Güzelbahçe Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği projede yeralmaktan ben de kendi adıma büyük keyif aldım. Güzelbahçe Belediye Başkanına ve tüm Güzelbahçe li GÜZEL İNSANLARA teşekkürler..

Oysa biz yıllardır her ay genelde İsmet İnönü Kültür Merkezinde ücretsiz konserlerimizi veriyorduk ve vermeye de devam edeceğiz bu yıl da... Seyirci coşkusunun ne olduğunu.. Oradan bize geçen enerjinin güzelliğini solomu okurken tekrar yaşadım...
Anadolumuzun, acısı, sevinci, bayramını..vs tüm duygularını yansıtan türkülerimize sahip çıkmak adına bir anne olarak da o gün evlatlarıyla konsere eşlik eden tüm türkü dostları ebeveynlere gönül dolusu teşekkürler.. Türkü gibi yıllar dilerim.
 
Toplam blog
: 2
: 554
Kayıt tarihi
: 24.09.06
 
 

1969 İzmir doğumluyum. Ege Üniversitesi İletişim Fak. Reklamcılık ve Halkla İlişkiler Bölümü 1992 yı..