Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '08

 
Kategori
Futbol
 

Seyrantepe hayırlı olmayacak

Galatasaray Seyrantepeyi aldı da ne oldu?

Bir stad kazandı. 52 bin kişilik stad. E ne olacak şimdi. Galatasaray Seyrantepeye gidene kadar 2 yıl daha Samiyende oynayacak. Anlamadığım nokta şu: Sen zaten Ali samiyendeki stadı doğru dürüst dolduramıyorsun bir de Seyrantepeyi , yeni adıyla Aslantepeyi nasıl dolduracaksın?.Ancak bir ünlü oyuncu alarak mı?. Bakıyorsun onun için para lazım. Para yok. Ha taraftar 1-2 maçlık stadı doldurur . Samiyen de arada sırada doluyor.Bunu şuna benzetiyorum.Bir dostun diğer dostunu 40 yılda bir kere hatırlayıp şöyle bir uğramasına.... Lincolne mi dolduracaksınız.Güldürmeyin beni Allah aşkına.o Lincoln’lü schalke şampiyon olamadı. Bu kadar iyise o zaman şampiyon yapsın.yapamaz arkadaş.Canı istediği zaman oynuyor..Zaten bu aralar feldkampla arası limoni. Beşiktaş maçından önce çıkan sorunlar var..Lincolnün kadro dışı kalması kızının floryaya gelmesi mi yoksa lincolnün ‘’biz 6 puan öndeyiz, ama fener bizden daha avantajlı ;çünkü onların 4 senedir oturmuş bir kadrosu var . Her sene birkaç futbolcu gidiyor ve geliyor.Bir sistemi var .Yani onlar bizden daha avantajlı diye söylediği için mi ceza aldı. Bunu düşünmemiz gerek Fenerde alex var doluyor geçmişte ortegalar, Anelkalar, Kennet Andersonlar , rapajiç, hoojdonklar vardı. Hani özhan Canaydının her sene bir yıldız alacağım diyerek alamadığı yıldızlar.Şimdi fener getiriyor bu yıldızları fener getiriyor stadı dolduruyor ve para kazanıyor.Yönetim olarak işini yürütüyor.

Anlayacağınız bu stad onlara bir şey kazandırmaz. Para gelmez. Fener stadına kaçak diyorlar. Yandaki Kenan Evren lisesi diyorlar . çok abuk sabuk. Sonuçta fener stadında uefa finali oynanacak.Olimpiyat stadında şampiyonlar ligi finali oynatmak ne kadar önemliyse , fener stadında da Uefa finali oynatmak o kadar önemli.Bu şuna benzer.Futbolcu olarak Metin oktay neyse galatasaray için Can Bartu da odur.Hadi sen 1-2 maç iyi gittin stad doldu. Bir de işler kötü gittiğinde ne yapacaksın .Demek ki oraya maç seyretmek için kurtlar gelecek. Vahşi hayvanlar..( yanlış anlaşılmasın bu söz. Hani kurtlar tenha yerlere gelirler ya onun için söylüyorum.Başka yerlere çekilmesin yani) . Ali samiyene işler kötü gittiğinde adam gelmiyor, bir de oraya kimse uğramaz.Fenerbahçede işler böyle değil.Takım kötü gittiğinde bile o stad 35.000 kişi doluyordu.O altıncı olduğu dönemler. Çünkü orası fenerbahçe.Sahipleniriz biz takımı. Şimdi televizyondan izliyorum .Temeller atılıyor, ağlıyorlar. İlerde hallerine ağlarlar artık diye düşünüyorum.Ağlanacak halimize güleriz ya. Aslında bu sevinç gözyaşları da bunu gösteriyor. Kardan daha çok zarara uğrayacaklar.Ve bu da çöküşe kadar gidecek. Şimdi de fener stadında kışın soğuk olduğu için stada ısıtmalı sistem uygulandı ve fenerli taraftarlar maç seyrederken üşümeyecek.Soğukluk ne kadarsa 10 derece düşecek.Bundan iyisi şamda kayısı.....

Bir tarafta tesis, stad , ekonomik , kurumsallaşma , sportif alanda her geçen gün gelişen Fenerbahçe.Diğer yandan bu saydığım öğelerden her geçen gün kan kaybeden galatasaray.

 
Toplam blog
: 386
: 739
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

Eskiden Ergin (yengeç dansı) rumuzuyla yazardım. . Doğruyum, çalışkanım Fenerliyim.   @Ergin Fene..