Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '08

 
Kategori
Futbol
 

Karadeniz fırtınası dindi mi?

Karadeniz fırtınası dindi mi?
 

http://www.resimcity.com/data/media/154/www.resimcity.com_trabzonspor_resimleri_3_3.jpg


Turkcell Süper Lig'de bu gün yapılan maçta Gençlerbirliği OFTAŞ Spor, deplasmanda Trabzonspor'u 2-1 yendi. Henüz maçın ikinci dakikasında Umut’un ayağından kazandığı golle öne geçmeyi başaran Trabzonspor galibiyeti koruyamadı. 55’inci dakikada Sondro ve 88’de İbrahim Şahin’in gollüne engel olamayan Karadeniz ekibi sahadan puan alamadan ayrıldı. OFTAŞ Spor Türksell Süper Lig’de ilk yılı olmasına rağmen başarılı sonuçlar almaya devam ediyor. Özellikle deplasmanda dördüncü galibiyetine imza atmayı başardı. Trabzonspor ise Avni Aker'de dördüncü mağlubiyetini almış oldu.

Yoksa Karadeniz fırtınası dinmiş miydi?

Ersun Yanal’ın takımın başına geçmesinden sonra çıkışa geçmesi beklenen Trabzonspor’da istikrarsız gidiş devam ediyor. Kadrosunda Gökdeniz, Yattara, Umut gibi önemli yıldızlar bulundurmasına rağmen başarılı sonuçlar alamayan takımda işler yolunda gitmiyor. Ceyhun ve Celaleddin’in kadro dışı bırakılması ise takım içerisinde problemler olduğunun bir göstergesi.

Türk futbol tarihine adını altın harflerle yazdırmıştı bir dönem Karadeniz’in hırçın çocukları. Art arda şampiyonluklar, kupalarda mutlu son, Avrupa’da başarı... Tarihi adeta bir baş kaldırıştı İstanbul takımlarının hükümranlığına karşı.

Son yıllarda alınan başarısız sonuçlar takımın her geçen gün biraz daha erimesine neden olmuş, teknik kadro sürekli değiştirilmesine rağmen bir türlü istikrar yakalanamamıştı. Kadrodan gönderilen yıldızlar Avrupa’nın çeşitli klüplerinde başarıyla forma giyerken, yerlerine alınan futbolcular Trabzonspor’da kalitenin her geçen gün düşmesine yol açtı. Gelinen nokta ortada. Artık Karadeniz’de fırtınanın hiçbir takıma korku salmadığı ortada. Kendi sonunu hazırlayan bir takım ve yönetim. Olan Trabzonspor’un taraftarlarına oluyor. Onlar eski günlere dönmek istiyorlar, başarılı günlere... Asi ruhlarına bezeyen takımlarının bir an önce eski günlerine dönmesini istiyorlar.

murat aydemir

 
Toplam blog
: 127
: 902
Kayıt tarihi
: 06.12.07
 
 

Gazeteciliğe az çok bulaşmış, memleket meselelerini ve dünya gündemini takip eden, okuyan yazan b..