Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ekim '09

 
Kategori
Futbol
 

Sheriff-Fenerbahçe maçından notlar ve arka plan

Sheriff-Fenerbahçe maçından notlar ve arka plan
 

Ntvspor.net


Volkan'a çok şut yanlış taktik

Sheriff’in hücum taktiğinin esası Volkan’ı uzaktan şutlarla hataya zorlama üzerineydi; bu işe yaramadı; çünkü Volkan’a çok şut atmak yanlış. Volkan hata yapmaya elverişli olduğu için “ne kadar şut o kadar hata” diye düşündüler; düz mantık zaman zaman iş görse de, her zaman işe yaramaz. Ceza sahasına hareketlenen oyuncularının olduğu pozisyonlarda bile şut atmayı seçtikleri oldu. Volkan’ın sorunu “yetenek” sorunu değil, “dikkat” sorunu. Kalesinde çok şut gören kalecinin dikkati kaçınılmaz olarak üst seviyede olur. Volkan’a hata yaptırmanın yolu beklemediği anda vurmaktır; çok şut atarak Volkan’ın atılması olası her şuta hazırlıklı olmasını sağlamış oldular.

Gol sonrası düşüş sürüyor

Gole kadar Fenerbahçe bilindik oyununu oynadı; rakibin üzerine fazla gitmedi. Rakibin, üzerine gelecek gücü olmadığı zamanla açığa çıkmaya başlayınca, öndeki etkinlikleri de artmaya başladı. İkinci yarının başında atılan gol bu etkinliğin sonunda geldi. Gol öncesi girilen birkaç pozisyon daha vardı. Öndeki etkinliğin arttığı anlarda arka tarafın etkinliği! de arttı. Sheriff zaman zaman etkili oldu; çok düz oldukları için son hareketleri iyi yapamadılar. Fenerbahçe’li oyuncular gol attıktan sonra konsantrasyon sorunu yaşıyor. Manisaspor ve Twente maçlarında rakip bu eksikliğin cezasını kesti; Sheriff kesemedi. Golden sonra Sheriff, Fenerbahçe kalesine daha kolay gelmeye başladı. Bunda oyunun devamında Kazım, Uğur , Carlos gibi oyuncuların fiziki düşüşlerinin de rolü olabilir. Daum, Kazım-Deivid değişikliği yaptı. Rakip Fenerbahçe’nin üzerine gelirken daha sert bir oyuncu daha yararlı olabilirdi. Deivid sadece yumuşak oyuncu olduğu için değil, özellikle böyle maçlarda gamsız oyuncu olduğu için yanlış seçimdi.

Daum ve Özer

Önder, Carlos, Uğur, Semih ideal kadroa yer alan oyuncular değil. Daum, bu maçta hem oynamayanlara şans vermek hem de takımı Gençlerbirliği maçı öncesi yormamak istemiş. Bu mantık Topuz ve Özer ile başlamasını sağlayabilirdi; ama anlaşılan Daum, Kazım’ın ruhunu anlamış; hep onu seçerek ona değer verdiğini göstermek istiyor olmalı. Topuz, Kazım’a değil, Önder’e seçilmeliydi. Sheriff karşısında savunmacı bek seçimi Twente yenilgisi kaynaklı olabilir; Daum yeni bir yenilgiden korkmuş olmalı; beraberlik cepte olsun istemiş. Özer Hurmacı Sheriff karşısında bile oynamıyorsa fazla çalışıp yorulmasına gerek yok demektir. “Daum, kariyerinde Türkiye Ligi’ni neden aşamadı?”sorusunun yanıtı Özer seçiminde yatıyor; sadece şu ana odaklı olduğu için, Özer'in sezonun devamında ve önümüzdeki sezonlarda yapacağı olası katkıyı hesap edemiyor.

futbolteknik@hotmail.com

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Kayıt tarihi
: 05.03.09
 
 

Felsefe okudum. İnsan denilen sürüye hakikatini hissettirmeye seviyorum. Araba ile kıyafet ile kendi..