Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ekim '16

 
Kategori
TV Programları
 

Show TV'den Arkadaşlar İyidir'e Sert Müdahale!

Show TV'den Arkadaşlar İyidir'e Sert Müdahale!
 

Televizyon dünyasının içerisinde yer alan insanlara özellikle set ekibi kısmına hep gıpta ile bakmışımdır. Çünkü çekilen dizilerin ya da programların arka tarafında çok farklı ve zorlu işlerle uğraşan insanlar bulunuyor.Bir diziyi ya da programı pat diye kaldırırken bu insanların emeklerinin düşünülmediğini biliyoruz. Ancak bu ekran ardındaki ve onların peşinde koştuğu ekran önündeki emekçileri üzecek haberlerin sık şekilde gündeme geldiğini de biliyoruz. Bu duruma benzer bir olayın haberi Show ekranlarında yayınlanan Arkadaşlar İyidir isimli diziden geldi.

Daha önce dizi ile ilgili olarak reyting anlamında düşüşte olduğuna ve bizim bildiğimiz Show'un bu duruma müdahale etmeden duramayacağına dair tespitler içeren bir yazı yazmıştım. Bu tespit doğru çıktı. Çünkü kanal bu pazar yayınlanan bölüm reytinglerinden haklı olarak memnun kalmadı ve neşteri vurdu. Dizi önümüzdeki pazar akşamından itibaren daha geç yani 22.15 sularında ekrana gelecek. Onun önüne de kuvvetle muhtemel 545.kez yayınlanan Hükümet Kadın isimli BKM yapımı yerli film yerleştirildi. Çünkü  Show TV, Hükümet Kadın serisinin 2 filminin de izleyici çekme potansiyeline sahip olduğunun gayet farkında. Hele Arkadaşlar İyidir'den daha fazla izleyici çekeceğinin kesin farkında.

Hal böyle iken akla Show'un geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirmeye çalıştığı ''Film Kuşağı'' modunu yeniden devreye sokabileceğine dair düşünceler geliyor. Gün boşluğu yaşayan ve bu boşluğu doldurmak adına ''sizler için film kuşağı oluşturduk'' yalanına başvuran her kanal gibi Show'u da aynı şekilde görebiliriz. Ben olsam, kuşağın boşluğundan faydalanarak eskiden kanalda yayınlanmış ve iyi reyting almış eski bir diziyi yayına sokardım. Nasılsa film konulduğunda ne reyting aldığına çok bakılmıyor ve anı kurtarmak için başvuruluyor. Bu da aynı hesap olur. Hem ne kaybedersin ki?

Sonuç olarak ; yayın saati PT-2'ye alınan Arkadaşlar İyidir'in bileti kesilmiş gibi görünüyor. Halbuki son bölümlerinde hikaye olarak iyileşme söz konusuydu. Yazık oldu.

Geçmiş olsun.

 

ANIL KOLDAŞ

NOT: Milliyet Blog sayfası içerisinde yazdığım tüm yazılar birebir alınarak ve üstüne saçma başlıklar koyarak başka sitelerde ASLA yayınlanamaz. Aksi takdirde yasal işlem ile karşı karşıya kalmanız muhtemel olacaktır.

 
Toplam blog
: 670
: 3634
Kayıt tarihi
: 11.02.13
 
 

Balıkesir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunuyum. Koyu Fenerbahçeli, Ankara aşığı olup; anlataca..