Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ağustos '20

 
Kategori
Müzik
 

Sibel Can'ın Hayat'ı

Sibel Can bir süredir merakla beklenen 'Hayat' albümünü sonunda yayınladı. Çıkış şarkısı olarak Sinan Akçıl imzalı 'En Büyük Aşkım'ın tercih edildiği albüm, birbirinden sağlam gizli hit'lerle dolu. Peki Sibel Can'ın 'Hayat' albümünün yıldızı hangi şarkı?
 
 
 
Sibel Can, Haziran 2018'de yayınladığı 'Yeni Aşkım' albümüyle iz bırakan şarkılara imza atmıştı. Eypio destekli 'Diken Mi Gül mü?', akustik ballad 'Senden Başka Kimsem Yok', çıkış şarkısı 'Kuyu' ile müziğini çeşitlendirmişti. Ancak söz konusu Sibel Can olduğunda farklı denemeler kadar konsept işler de bekliyoruz. Sibel Can'ın yeni albümü 'Hayat' tam da bu konsept beklentisini karşılıyor işte. Sibel Can 'Hayat'la özlenen, beklenen bir sound'la aramıza dönmüş. Pop, alaturka ve arabesk'in birbiriyle dans ettiği keyifli şarkıların bir bütünü 'Hayat'. 10 şarkıdan oluşan albüm birbirinden gizli hit'lerle dolu. Uzun soluklu, her şarkıda Sibel Can'ın ne kadar muazzam bir vokal olduğunu hatırladığımız, su gibi akıp giden hem alaturka hem de modern şarkılarla dolu bir albümle karşı karşıyayız.
 
 
 
 
Çıkış şarkısı olarak lanse edilen Sinan Akçıl ve Mustafa Ceceli imzası 'En Büyük Aşkım' ilk başlarda beni sarmasa da, dinledikçe güzelleşen bir eser. Hem alaturka hem de pop sevenlerin eşlik edebileceği şık bir şarkı 'En Büyük Aşkım'. Albümle aynı adı taşıyan 'Hayat' ise Sibel Can klasiklerine imzasını atıyor. Bu arada ikinci klibini de bu şarkıya çekmiş haberiniz olsun.  
 
 
 
Sözü ve müziği Murat Sağır'a, su gibi akıp giden düzenlemesi Emre Moğulkoç imzalı 'Ah Be Yarim' ise tam 'radio friendly' (radyo dostu) bir şarkı. Asla sıkılmayacağınız Can'ın vokal performansı dibine kadar gösterdiği bir çalışma. Oktay Baykal imzalı 'Yalnız Beni Sev', şuanda bütün djital platformlarda en çok dinlenenlerin arasında yer alıyor. Biliyorsunuz ki Hadise'nin de dikkatini çekti ve şarkı şimdi en iyiler arasında parmakla gösteriliyor. Kesinlikle kış aylarında bir klibi hakedip bu başarıyı taçlandırmak gerek.
 
 
 
Yine bir Sinan Akçıl imzalı 'Takiptesin' Sibel Can'ın biraz tarzının dışına çıkan bir pop şarkısı. Olmazsa olmaz bizimle bayıla bayıla dinlediğimiz o 'Kıskıvrak', 'Çantada Keklik', 'Güzel' ve nicelerinin yanına kardeş nitelikte olan bir Waleed Saad  & Ayman Bahgat Amar bestesi ve İsra Gülümser'in Türkçe sözler yazdığı 'Bil Diye Söylüyorum' albümün dinamosunu yükselten bir diğer şarkı. Bu şarkı ilerleyen dönemlerde Ortadoğuya açılabilir neden olmasın?
 
 
 
Belki de 'Hayat'ın en ikonik şarkılarından biri olan Yazgın Kaçak ve İrfan Özata imzalı 'Gösteri' Sibel Can'ın vokal tekniğine biraz yabancı olsa da albüme güzel bir renk getirdiğini düşünenlerdenim. Özlenen Sibel Can slowları olan 'İstanbul Sensiz''Hüznün Gemileri' ile sizi efkara sokabilir. Son olarak 'Yine Sen' türküsü ile albüm noktalanır.
 
 
 
10 şarkılık taze albümü 'Hayat' ile Sibel Can, yine 90'lar ruhunu kaybetmeyerek az - öz ama 10'da 10 yapmayı başardı. Kısaca özetlersek; 'Hayat', 'Ah Be Yarim', 'Bil Diye Söylüyorum', 'Yalnız Beni Sev' ve 'İstanbul Sensiz' öne çıkmayı bekleyen şarkılar. Bakalım Can cephesinde ne gibi sürprizler bizi bekliyor olacak.
 
 
 
furkancanhazar@gmail.com
 
 
 
Toplam blog
: 140
: 151
Kayıt tarihi
: 20.08.16
 
 

Popular Culture ..