Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ocak '12

 
Kategori
TV Programları
 

Şifreler Deşifre Oldu

Şifreler Deşifre Oldu
 

TNT televizyonunda Ömer Çelakıl hazırladığı Hayatın Şifreleri programında şifreler deşifre oluyor. Oluyor olmasına da bu şifreler nedir? Gerçekten Ömer Çelakıl'ın sürekli bulduğu şifreler Kur'an-ı Kerim'de var mıdır? Varsa bunca bilgin ve alim şimdiye kadar bunları neden görmemiştir?

Malumunuz günümüzde TV programları izlenme oranlarını ve dolayısıyla reklam paylarını arttırabilmek için sürekli izleyicinin ilgisini çekecek konu ve kişilere yer veriyor. Bunlardan bir tanesi de TNT televizyonunda Ömer Çelakıl hazırladığı Hayatın Şifreleri programı. Zaten program ismi ve içeriği bir çok kişinin ilgisini çekmeye yetiyor. Bu fakir de "bakalım ne diyorlar" diyerek zaman zaman bu programı izliyor.

Öncelikle belirtmem gereken bir husus var ki izleyici gözüyle bakınca beni hayli rahatsız ediyor. Programda çok fazla VTR var. Öyle ki bazı VTR'lerin süresi konunun konuşulma süresinden bile fazla olabiliyor. Mesela VTR süresi 1 dakika diyelim, program içinde 8-10 defa veriliyor. Ama o konu hakkında 5-10 dakika konuşulmuyor.

İkincisi de çoğu zaman her kafadan bir ses çıkıyor ki bu da izlemeyi zorlaştırıyor. Zira aynı anda 3-4 kişi konuşunca kimin ne dediği anlaşılmıyor. Kaldı ki çoğu kez siyasetteki gibi hararetli bir konu olmuyor tartışılan.

Bu blogun yazılma sebebine gelince... Dün gece uyku tutmayınca bir yandan kitap okurken bir yandan da TV'de Hayatın Şifrelerini izledim. İlgimi çeken konularda dikkatimi televizyona vererek meseleye vakıf olmaya çalıştım. Çoğunda da başarılı olamadım, çünkü bir konu tam konuşulmadan hemen başka bir konuya atlanıyor. Öyle olunca şifre ile alakalı kısımlara yoğunlaştım..

Bunlardan birinde Ömer Çelakıl Hadid suresindeki bir mucize(şifre) olduğundan bahsetti. Hadid suresinin 25. ayetinde demir isminin hemen ardında manganezi çağrıştıran bir kelime geçiyormuş. Demir ve manganezin atom numaraları da ardışık yani 25 ve 26. O zaman bu ayetteki önemli bir şifre deşifre edilmiş oldu(?!)

Bir kere çıkış noktaları yanlıştı. Zira orada Hadid(demir) zannettikleri kelime Şedid-un(kuvvetli demektir) ve onu takip eden kelime de Menafiu (menfaatler, faydalar demektir). Menafiu mim,nun,elif,fe ve ayn harflerinden mürekkeptir. Zaten Hadid sandıkları kelime Şedid idi. Menafiu kelimesinde de Manganezi çağrıştıracak bir şey göremedik.(Programa katılan Arif Arslan hoca Arpaça'yı biliyordur muhakkak, demek ki bu ayrıntı gözünden kaçmış). Kimbilir belki de ben yanlış anlamışımdır.. Öyleyse peşinen özür dilerim..

Evet, Kur'an bir mucizedir. Allah'ın bize gönderdiği rehber bir kitaptır. Ancak Kur'an'ın mucizeliği içinde sakladığı şifrelerden gelmez. O ilahi nizamı anlatır. İnsanlığın bu dünyada en güzel şekilde yaşayabilmesi için bize yol gösterir, örnekler sunar. Yukarıda geçen ayette (Hadid 57/25) mealen "Kendisinde müthiş bir güç ve insanlar için birçok faydalar bulunan demiri yarattık" denilmektedir. Ayetin öncesinde ve sonrasında da ders alınacak bilgiler verilmiştir.

Ömer Çelakıl bu fakirin zannına göre iyi niyetli bir kişidir. İnsanların dikkatini Kur'an'a çekmek istemektedir. Bu nedenle Kur'an'da geçen bir takım bilgilerle (ki bu bilgilerin varlığı zaten mucizedir) kendince bir irşad yolu tutturmuştur. Ancak zaman zaman şifre bulacağım hırsı ile acele ettiğinden olsa gerek bu tip yanlışlara düşebilmektedir.

Kendilerine acizane bir tavsiyem olacak. Kur'an'ı böyle şifre, parola, mucize bulmak için değil de anlayıp içselleştirmek için okurlarsa daha fazla mucizeye tanık olacaklardır. Bu fakir kul buna defalarca şahit olmuştur, olmaktadır da(Zamanı gelince inşallah bunları da anlatırız). 

Allah kendisine yaklaşana daha çok yaklaşır.

Sevgi ve muhabbetle..

Murat HACIOĞLU

Denizli/ 20 Ocak 2012

Twitter.com/murathacioglu

murathacioglu.com

 
Toplam blog
: 656
: 1708
Kayıt tarihi
: 08.12.08
 
 

Allah kimisine “Yürü ya kulum” demiş. Ben onu “Yürü, yaz kulum” anladım. Yürü anca gidersin manas..