Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Aralık '12

 
Kategori
Bilgisayar
 

Şifrenizi nasıl korursunuz? (1) - keyLogger nedir?

Şifrenizi nasıl korursunuz? (1) - keyLogger nedir?
 

Şifrenizi Nasıl Korursunuz? (1) - KeyLogger Nedir?


 

Keylogger Nedir?
 
İlk olarak bu soruya bir cevap verelim. Keylooger kelime anlamı olarak ingilizce olan "Key" ve "Log" kelimelerinin birleşmesinden oluşur. Key ingilizcede tuş anlamına gelir log ise anahtar ikisinni birleşmesi sonucunda Tuş Kaydedici anlamı ortaya çıkar yani Keylogger sizin bilgisayarınıza bulaşınca sizin bastığınız tuşları kaydeden zararlı bir yazılımdır veya donanımdır fakat donanım fazla kullanılazm genelde yazılım kullanılır.
 
Keylogger Nasıl Bulaşır?
   
Keylogger'ın işlevini görmesi için sizin bilgisayar girmesi gerekir yani sizin bilgisayarınıza bulaşması gerekir. Peki ya bu velet bilgisayarınıza nasıl bulaşır? Keylogger bilgisayarınıza birçok yolla bulaşabilir internetten indirdiğiniz bir belge/resimden , taktığınız bir flash bellek veya hafıza kartından ve son zamanların modasıda internetten bir program indiriyorsunuz kuruyorsunuz ve bunu siz kurarken aslında server'i(yani keylogger çağırıcıyı) aktif hale getiriyorsunuz ve bir internet sitesi üzerinde olan keylogger haberiniz olamadan bilgisayara iniyor ve kuruluyor kısacası bilgisayrınıza bulaşması mümkün olan bir programdır. Bu yazılım bilgisayarınıza bulaşınca pek farkedemezsiniz.
 
Keylogger Nasıl İşler?
   
Keylogger sizin klavyenizde bastığınız tuşları kaydeden bir yazılımdır. Dikkat ederseniz klavyedenin altını çizdim.  Keylogger klavyeden bastığınız tuşları kaydeden bir yazılımdır. Evet şuanda kaydediyorsa kaydetsin olur diyordur bazı arkadaşlarımız :) Keyloggerlar 2'ye ayrılır;
 
1-) Birincisi Keylogger kaydettiği tuşları bilgisayarınızda bir yere gömer ve keyloggerı yazan veya bilgisayarınıza sokan kişinin bu bilgileri gelip almasını bekler bunu yapan kişinin bilgisayarınıza ulaşabilen biri demektir bu durumda ya ciddi bir şekilde trojen yemişsinizdir yada etrafınızdaki birisi bunu yapıyordur.
 
2-) İkincisi ise keylogger uzak bir konuma hizmet verebilir şifrelerinizi kaydeder belli bir sürede bir (Bunu keylogger yapımcısı belirler) hedef gösterilen maile kayıtları yani logları mail olarak atar. 
 
Gördüğünüz gibi bu iki yollada bilgileriniz gitti :) 
 
Muhammet Dilmaç
msn@muhammetdilmac.com.tr
İçeriği paylaşacak arkadaşlar tıklasın...
Kaynak
 
Toplam blog
: 6
: 693
Kayıt tarihi
: 27.12.12
 
 

9 Temmuz 1994'de İstanbul'da doğdum. Aslen Trabzon/Dernekpazarı'lıyım. 18 sene kadar ailem ile bi..