Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Nisan '13

 
Kategori
Müzik
 

Şiirimin bestekarı Kemal Birsel Sarısözen

Şiirimin bestekarı Kemal Birsel Sarısözen
 

KEMAL BİRSEL SARISÖZEN ÖDÜL VERİRKEN


Sayın Kemal Birsel Sarısözen Hocamız Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğretim görevlisidir. Türk Halk Müziğinin en önemli isimlerinden biridir. Müziğe başlaması, babasının eve getirdiği bağlama ile olmuştur. Böylece yeteneği ortaya çıkmış. Müzisyen olan babası 7 yaşında sazı akort eden oğlunu görünce şaşırmış.   Müzik yaşamında birçok başarılar elde etmiş, TRT radyosunun açtığı sınavı birincilikle kazanmış, ulusal ve uluslararası alanda birçok ödüle layık görülmüştür. Halen Üniversitenin bazı Fakültelerinde Türk halk Müziği ve bu müziğin repertuarlarında uzman olarak dersler vermektedir. Anadolu Güneşi isimli Müzik topluluğunu 1998 yılında Abant İzzet Baysal Üniversitesinde, Sayın Prof. Uğur Alpagot ile tanışarak birlikte kurmuşlardır, Türkiye’nin en büyük müzik nota arşivine sahip olan Hocamız (14 bin tane nota), birçok bestelere imza atmış, şiir ve şarkı sözleri yazmıştır. Ülkede ki başarılı konserlerinin yanı sıra Uluslar arası alanda başarılara imza atmış. Sayın Hocamız Kemal Birsel Sarısözen sağ olsunlar ŞARKILAR SÖĞLENİRKEN isimli şiirimi bestelediler. Ayrıca aşağıda hakkımda yazdıkları yazı beni çok mutlu etti ve onur duydum. Kendilerine şükranları arz ederek saygılarımı iletiyorum.

NAHİDE ÇELEBİ

İNCEDEN İNCE, ZARİF BİR HANIMEFENDİ                           SAYIN NAHİDE ÇELEBİ

Değerli Dostum, arkadaşım, şair, Sayın Nahide Çelebi’yi, tanıdığım günden bu ana kadar, bir gönül insanı olarak, kendilerine, daima saygı duyarım. Eski anılarımız, yeni umutlarımız olmalıdır. Bilhassa, ahde vefada gösterdiği, çok samimi, sıcak ve yakın ilgi, birlikteliğimizi daha da kuvvetlendirmiştir. Hayat kısa olsa da, sanat uzun, fırsat aceleci, deneyler de aldatıcıdır. Nitekim gerçek duyguları gizlemek, duygulu görünmeye çalışmaktan daha zordur. Sayın Nahide Çelebi, yine o kanattayım ki düşünceyi, ruhun kendi kendine konuşması olarak değerlendirmiş olacak ki DUYGU PINARI adlı şiir kitabında, zevkle okuduğum o güzel dizeleri, bir nakış, bir oya, bir dantel ve de kanaviçe gibi işlemiş. Kendilerine, atide, bir hatırayı mahsusa kalmak üzere, bu kitabından, ( ŞARKILAR SÖYLENİRKEN) şiirinin, son dörtlüğünü çok sevmiş olacağım ki HÜZZAM MAKAMINDA, murabba bir beste yaptım. Dörtlük şöyle.

                      Şarkılar söylenirken, göğsünde ağlayayım

                      Ben, inleyen bir keman, sen, titreyen bir bağlama

                      Mızrabını vur tele, birlikte söyleyelim

                      Sevgisizlere inat, birlikte yaşayalım can cana.

                                                                            3 Temmuz 1966 Ankara

Bestemdeki namelerin, Sayın Nahide Çelebi gibi hassas, duygulu ve gönlüne hitap etmesine çok özen gösterdim. Bundan böyle, yetenekleri, meziyetleri, gönülleri ve ruhları, sanat aşkı ile dolu olanlar için, dünyamız dilsiz değildir. Şurası da bir gerçektir ki sanatçı eserinin malıdır, eser sanatçının değil. Dolayısıyla önemli olan NE KADAR YAŞADIĞIMIZ DEĞİL, NASIL YAŞADIĞIMIZDIR.

Sayın Nahide Çelebi, gönlünüz aydın, sanatınız engin ve zengin, dereceniz yüce, ibadetleriniz beğenilmiş, dualarınız da kabul edilmiş olsun. Gönül derunundan, en derin sevgilerimi, saygılarımı sunar, sağlıklar ve engin mutluluklar dilerim. 29 Nisan 2013

                                                                   Kemal Bilsel SARISÖZEN

                                               Abant izzet Baysal Üniversitesi                                                                                                             

                                                       Akademisyen

                                             Müzik Anabilim dalı –BOLU

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..