Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ocak '18

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Şiirin Gücü

Şiirin Gücü
 

Gündüz Aydın


İçinde sevgi ve barış olan şiir, yaşadığımız çağda toplumumuzun kurtuluş reçetesi olacaktır. Bilhassa gençlerin teknolojinin büyülü atmosferinden uzaklaşması için kültür ve sanatın fert fert okullara girmesi gerekir. Okullarımızda yapılan kültür ve sanat programları hızla artmalı, teşvik edilmeli ve desteklenmelidir.

Geçtiğimiz ay (14 Aralık’ta) Ankara Milli Kütüphane Salonu’nda yapılan Kültür ve Turizm Bakanlığı destekli İlesam’ın “Edebiyat Atölyesi” projesinin plaket töreninde konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman Bey “Bu tür faaliyetleri üçüncü köprü kadar önemsiyoruz” demesi bizi umutlandırdı ve gelecek için çalışmalarımıza hız kattı.

            Bu anlamda genel kurulunu yapıp faaliyetlerine başladığımız ve başkanlığını yaptığım “Salihli Kültür Sanat ve Edebiyat Derneği” 1. Şiir ve Müzik Gecesini gerçekleştirdik. Bu gecede 24.Dönem Manisa Milletvekili Op.Dr.Muzaffer Yurttaş başta olmak üzere, Eski Milli Eğitim Müdüründen, ilkokul birinci sınıf öğrencisine kadar davetlilerimiz şiirler okudu ve dinledi. Şiirin heyecanı hâlâ içimizde duruyor…

            Hemen arkasından Salihli Merkez Anadolu Lisesinde gerçekleştirdiğimiz Şiir sohbeti büyük bir ilgi ve destek ile yapıldı. Her zaman olduğu gibi şiirin gücünü burada da gördük. Salihli Sosyal Hizmet İlçe Müdürü Şair ve Yazar Alim Yavuz ve Salihli Kültür Sanat ve Edebiyat Derneği Sekreteri Şair Sevil Türedi Dur ile benim katıldığım şiir sohbetinde, öğrencilerimizin şiire olan ilgisini memnuniyetle gördük. “Üçüncü köprü kadar önemli olan” bu tür faaliyetler her alanda çoğalmalı ve şiirin gücü ile toplumumuz,  kötü alışkanlıklardan uzaklaştırılmalıdır.

            Salihli Kültür Sanat ve Edebiyat Derneği’miz  2018 yılını kültür ve sanat yılı ilan ederek; devletimizin verdiği destek ile önemli projelere ve programlara imza atacaktır.

            Bu konuda Valiliklerle Kaymakamlıklara sonrasında Yerel Yönetimlere, Milli Eğitim Müdürlüklerine, Kültür ve Turizm Müdürlüklerine büyük görevler düşmektedir. Konu ile ilgili bürokratik engeller kaldırılmalı,  Kültür ve Sanat programları desteklenmelidir.

            Şiir yazmak, şiir okumak ruh sağlığımız için gereklidir ve önemlidir.

            Bu anlamda Türkiye  Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şubesi’nin  Mayıs ayında başlatacağını duyduğum  “Manisa Hafsa Sultan Şiir Akşamları” şiirseverlerde büyük heyecan uyandırmıştır.  Bu müjdeyi bize veren Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şube Başkanı Kadim Dostum, Gönüldaşım Doç.Dr. Selçuk Özdağ; yaptığı bir çok projede başarılı olduğu gibi bu programda da başarılı olacaktır. İnanıyor ve destekliyoruz…

 

 
Toplam blog
: 51
: 174
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

Emekli öğretmen, şair, yazar ve gazeteci. Geniş bilgi için (www.gunduzaydin.com) ..