Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Kasım '12

 
Kategori
Güncel
 

Siirt’te düşen askeri helikopter olayı ile ilgili değerlendirmeler

Siirt’te düşen askeri helikopter olayı ile ilgili değerlendirmeler
 

Black Hawk-Sikorsky Kazası Üzerine


10 Kasım'da bize ikinci bir hüzün yaşatan ve 17 askerimizin şehit olduğu helikopter kazası ile ilgili düşünmeye başladığımızda, günümüzde TSK gibi sürekli aktif ve göreve hazır olması gereken ve hatta teröristlere karş yaptığı operasyonlarla sürekli tetikte olan tecrübeli bir ordunun hava araçları, neden bu kazaları önleyen elektronik sistemlere dahil değil diye bir soru geliyor akıllara.

Yıl 2012 ... Gerek terör sorunu gerekse istikrarsız bir coğrafyada bulunmamız sebebiyle ordumuz sürekli aktif. Ağır kış ve sonbahar şartları yaşanan dağlık bölgelerimizde operasyonlar yapılıyor. Dünyanın en güçlü ordularından birine sahip olmakla övünüyoruz.  Fakat hala tekni donanım ile ilgili sıkıntılar yaşıyoruz.

Bu tür teknik donanımları TSK talep etti de, hükümet mi engelliyor? Yoksa ihmal mi var? Hazırlıksız mıyız? Öngörüsüz müyüz? Bu ihtimalleri düşünmek bile istemiyoruz.

21.yy Türkiye Enstitüsü'nün web sitesinde yayımlanan [ Aşağıdaki linkten te ulaşabileceğiniz ] FAzıl ESAD ALTAY imzalı yazıda da belirtildiği üzere, dünyanın diğer ordularında da bu teknik teçhizatlar tüm araçlara uygulanabilmiş değil. ama neden öncülerden birisi olmuyoruz? Neden hep geriden takip etmeliyiz?

http://www.21yyte.org/tr/yazi6798-Siirtte_Dusen_Kara_Kuvvetlerimizin_Helikopteri_Hakkinda_Degerlendirmeler.html

Parçası bulunduğumuz coğrafya, bizi daha ileri görüşlü ve hazırlıklı olmaya mecbur kılıyor.

Bu arada, zor şartlarda görev yapıp canlarını ortaya koyan askerimiz, polisimiz, memuruza Allah kolaylıklar versin, sabır versin, güç versin demek isterim.

 
Toplam blog
: 22
: 358
Kayıt tarihi
: 09.10.12
 
 

  >İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi ULUSLARARASI İLİŞKİLER 2000 Mezunu, >Beykent Ü..