Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '12

 
Kategori
Futbol
 

Şike, Hıncal Uluç ve Lucescu

Şike, Hıncal Uluç ve Lucescu
 

Lucescu giderken herşeyi söylemişti


Hıncal Uluç'un bilirsiniz bir Lucescu düşmalığı vardır. Nedeni de Lucescu'nun savunmayı seven bir hoca olmasıdır. Öyle ya, Hıncal Uluç, 80'lerde hucum futbolu martavalını çok önemsemiş, 1996-2000 döneminde ise Fatih Terim'in saldırgan takımı ile de futbolun sadece böyle oynayarak sonuca gideceğinden emin olarak, başkaca bir futbol anlayışının da başarıya ulaşacabileciğini  ihtimalini bile düşünememiştir...

Çok merak ediyorum, Lucescu bu ülkeden giderken ve arkasından nerdeyse teneke bağlayan Hıncal Uluç, Shaktar ile bu kupayı kaldıran adamı hem de Kadiköy'deki stadtan çıkarken gördüğünde neler hissetmiştir?  Mosmor olmuş mudur, biraz utanmış mıdır, biraz yüzü kızarmış mıdır ve biraz olsun sabite dönüşmüş fikirlerinde değişiklik olmuş mudur ?

Sanmıyoruz!

Hiç unutmuyorum, NTV 90 dakka programında 2003'deki Beşiktaş kadrosunu sayan Uluç, canlı canlı anlatıyor, diyor ki: Ilhan Mansız var, Pascal Nouma var, Ahmet Dursun var, Zago var, Oscar var, Ronaldo var, Pancu var, bu takım Real Madrid gibi ama başında Lucescu gibi savunma oynatan bir adam var!

Programdaki bu sözleri dinleyen Luce'nin verdiği cevabı çerçeveletip duvarıma astım: Demekki Real Madrid gibi takım yaratmışım demişti...

***

Peki aynı Lucescu, giderken ne demişti: Bu işler futbolunuzu ileri götürmeyecek, Çavuşesku'nun Romanya'sında olurdu bunlar...

Lucescu bunu niye demişti?

2001'de Galatasaray'ın başındayken, 2004'de ise rahmetli TFF başkanı ve dönemin TFF yönetim kurulu üyesi Hasan Doğan'ın deyimi ile " operasyon yapıldı " dediği Beşiktaş'ın başındayken elinden kupasını ve şampiyonluğunu çalanı da biliyordu.

Bugün o klübün başkanı mahkeme kapısında 2010-2011 sezonu için hesap vermeyi bekliyor. Klübün kendisi de " bugün mü düşsem, yarın mı düşşem " diye fal bakıyor, puan silme hesapları yapıyor.

Lucescu bunları biliyordu ve açık açık söyledi, benim elimden kupaları aldınız, ama birgün sizin de elinizden bu kupalar mahkeme kararı ile alınırsa şaşırmayın demişti. Haklı çıktı !!!

Haklı çıkan büyük Luce'nin bu haklılığını da birileri acaba Hıncal Uluç Bey'in yüzüne bir canlı yayında söyleyebilecek midir?

Real Madrid gibi takım yaptığı söylenen adamın elinden kupasını çalanlar, 2009 senesinde aynı adamın hem de kendi stadlarında UEFA Kupasını kaldırışını ibretle izlemişlerdir.

***

Ne Hıncal Uluç'un dar bakış açısına göre sadece saldıran takımlar başarılı olur klişesi doğrudur, ne de Çavuşesku'nun Romanya'sı gibi sahte şampiyonların çıktığı bir lig adildir!

Adil olmayan ligden, geçerli bir futbol felsefesi yaratan, başarıya gitme formülünü çok ama çok ince hesaplayan bir hoca çıkıp gitmiştir.

Hıncal Uluç bugün az izlenen bir kanalda yüzü kızarmadan konuşmaya devam ediyor. TFF, Etik kurulunun raporuna rağmen adil olmayan lig yapısını korumak için klüpler birligi eliyle pisliğin üstünü örtmeye çalışıyor. Aynı tas, aynı hamam devam ediyor!... Yorumcusunun yüzünün kızarmadığı, çalınan kupalarla dolu bir lig Çavuşesku Romanya'sı gibi can çekişiyor.

Hıncal Uluç ve 2012'deki mahkeme kapısındaki futbol...

Birisi cehaletin, dığeri ise adil olmayan bir ligin aynası gibi duruyor...

Lucescu'dan geriye 450M TL'lik borç batağındaki Beşiktaş, şike yapmadım diyemeyen Fenerbahçe, hiçbir Avrupa Kupasında ileri gidemeyen , üretmeyen ama sürekli tüketen bir futbol ülkesi kalıyor.

Mutlu musunuz?

Gökhan Gür

twitter.com/#!/Gur1971

 
Toplam blog
: 48
: 386
Kayıt tarihi
: 11.09.11
 
 

Futbol on bir oyuncu ile oynanır, binlerce kişi tribünde, milyonlarca kişi evinde TV karşısında i..