Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mart '14

 
Kategori
Futbol
 

Şike davasında sahte AİHM kararları mı referans alındı?

Şike davasında sahte AİHM kararları mı referans alındı?
 

Gazetelerde şöyle bir haber, “Yargıtay’dan skandal şike kararı!”

Böyle bir haberin içeriğini ister istemez merak ediyor insan ve merakını giderirken, ülkemizin geldiği noktayı da açıkça görüyor.

Gelin önce haberin içeriğine bir bakalım:

Fenerbahçe için verilen Yargıtay kararında bir skandal ortaya çıktı. Yargıtay, olmayan AİHM kararlarını emsal göstererek Fenerbahçe yöneticilerinin cezasını onadı.

Karşı gazetesinin manşetten verdiği habere göre, Aziz Yıldırım başta olmak üzere Fenerbahçe yöneticilerinin cezalarını onayan Yargıtay 5. Dairesi'nin gerekçeli kararında, "olmayan" AİHM kararlarını emsal gösterdiği ortaya çıkmış.

Gerekçeli kararda AİHM'nin "Aydoğdu, Duran ve Kaya" adlı kararlarına atıfta bulunuluyor. Bu isimlerle 42 AİHM kararı var. Ancak bunların hiçbirinin konuyla ilgisi yok.

Kararda "AİHM'nin, Baykov ve Rusya kararında da belirtildiği üzere..."diye atıfta bulunulan dosya ise hiç yok. Yani özetle Yargıtay sahte referans vermiş.

Bu sahte referans, Yargıtay kararının bozulması için bir neden olabilir mi?

İddiaya göre, Fenerbahçe kararından önce Yargıtay 5. Daire Başkanı'nın telefonları dinlenmiş ve karar öncesi dinlemeye dayanarak başkan değiştirilmiş!

Ve bu karar, Yargıtay tarihinde ilk. Çünkü Yargıtay’da başkan seçilen kişiler emekliliği gelene kadar görevde kalır. Başkan seçimi döneminde, tek aday olarak seçime katılarak seçilirler. Eğer kendileri bırakmazsa, başlarına her hangi bir olay gelmezse başkanlar da görevlerine devam ederler.

Bir de Fenerbahçe kararıyla ilgili Yargıtay’a yapılan karar düzeltme başvuruları var. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı bu karar düzeltme dilekçelerini inceliyormuş. Yani dilekçelerin içeriği ile ilgili her hangi bir işlem yapılmamış, sadece inceleme yapılıyormuş. Yargıtay Ceza Kurulu’na gönderilip gönderilmeyeceği belli değilmiş.

Bu arada basına düşen yeni tapelerde, yargıya nasıl müdahale edildiği gözler önüne seriliyor. Yargıtay’ın “Şike Davasını” onaylamada, böyle bir müdahalenin varlığı ise şimdilik meçhul! Ancak başkanı değiştiren o gizli elin böyle bir müdahaleyi yapmış olabileceği kulislerde dolanıyor.

Ha bu arada ayakkabı kutusunun sahibi, dahi bankacı da görevine dönmüş. Onun içeride kaldığı sürece banka ne yapacağını şaşırmış, geçen zaman diliminde banka büyük zararlar etmiş(!)

Ayakkabı kutularına paraları yerleştiren banka genel müdürü, bankaya yönetim kurulu üyesi olarak atanır atanmaz, bankanın zararı “sıfırlanmış”!..

Muz Cumhuriyetine dönen ülkemizde, bakalım önümüzdeki günlerde daha neler göreceğiz?

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..