Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Aralık '11

 
Kategori
Futbol
 

Şike dosyasındaki gizli bilgileri açıklamak sevap mı ?

Şike dosyasındaki gizli bilgileri açıklamak sevap mı ?
 

Gizllilik buysa durumumuz vahim.


İddianame kabul edildikten sonra şahlanan çok oldu. Bunun bir iddianame olduğundan hareketle  değil "tamam Fenerlileri yakaladılar" kısmıyla ilgileniyorlar. Nasıl olsa bir şekilde Fenerbahçe alt edilmiş olacak, bu iş, bir çamur da olsa izi kalacak.

Artık tüm Fenerbahçe taraftarı  bu komedyadan usandı. Bazı zavallıların, ezilmişliğini eli kolu bağlanmış Fenerbahçe üzerinde unutmaya çalışmasını çok görmüyorum aslında. Ben de başka takım taraftarı olsam neredeyse 10 yıldır Fenerbahçe'nin her alanda ki başarılarını duymaktan, okumaktan gına gelirdi. 3-5 Senede bir galip gelmek için mum yakıp adak adamaktan da yılmış olurdum.

Onlar böyle bir fırsat bekliyorlardı, buldular ve vurmaya başladılar. At gözlüklüler, gargameller, keçi sakallılar, şöhret olmak isteyenler, ihale alamayanlar, başkan olmak için " ancak Aziz Yıldırım ölürse bize sıra gelir" diyenler birden alabilecekleri en güzel müjdeyle 3 Temmuz sabahı uyandılar. Bu işin bir kısmı. Esas bomba İdiianameyle patladı.

İşin daha başında suçlular! gözaltına alınırken filmin sonu gözüktü. Bu devlete milyonlarca lira vergi vermiş, milli takımlarda oynamış, seçim zamanları şirin görünmek için fon olarak kullanılmış bu insanlar terör suçlusu gibi ite kaka, kelepçeli muamelelere tabi tutulmuştu.

Gizli kalması gereken ne kadar belge varsa serbest kalmaya, araştırmacı! gazetelerin köşe yazılarını süslemeye başlamıştı. Aziz Yıldırım'ın kelepçeli resmi, gazetelere, adeta "sisteme başkaldıranların hali! " gibi servis edilmiş, sonra da "sızdıranı bulduk gerekli işlemler yapılacak" komedisine başlanmıştı.

Adamların neredeyse yatak odası muhabbetleri, şakaları, her türlü telefon konuşmaları yine medyadaydı. İş artık şikeden çıkmış insanların şaka yollu yaptıkları konuşmaların muhabbetine gelmişti.

Daha önce de ayrıldığı eşiyle yaptığı konuşmaları ortaya savrulan Bülent Uygun şimdi de Demet Akalın muhabbetiyle uğraşıyor. Allahtan Aziz Başkan uçkuruna sıkıymış,  yoksa şimdi konuşmayı bırakın boy boy fotoğrafları araştırmacı! gazetecilerin gazetelerini süslüyordu.... Malum Aziz Babaya merakı olan çok! Merak ettiğim bu cesur vatandaşlar, bu sızdıranlar, Aziz Baba serbest kalınca nereye saklanacak. E ne de olsa adam Mafya babası!!!!  Her şeyi yapabilir.

Bir Barış Özbek haberi de bu ara patlatıldı. Barış Özbek menajere tüyo vermişte o tüyo sayesinde Fenerbahçe Galatasarayı yenebilmiş.Öyle ya Fenerbahçe Galatasaray'ı 10 yılda bir ancak yenebiliyordu! Allahtan Barış tüyo vermişti. Şakası bir yana ekmeğini bu işten kazanan bir futbolcuya bundan daha büyük bir kötülük yapılabilir mi? Ama bu zatlar için her yol mübah. Kul Hakkı mı, O da ne ?

Gizliliği kaldırılmadan bu kadar bilginin nasıl sızdığını kimse sorgulayamıyor. Federasyon bile sızıntıyı bulmakla meşgul. Etik Kurulu kendine sahip olamamış, sızdırmış. Tıpkı daha önce sızdıranlar gibi. Tabii " Ne olur bana sızdırın da meşhur olayım" diyen bu kadar sızıntı meraklısı varken.......

Evet bu davayla ilgili sızdıran çok oldu, eleğe döndü dava. Merak ettiğim bu kadar bilgiyi bu adamlar nasıl buluyor. Eminim ki başkasının mahremine rağbet edip ortalık edenlerin, kendi mahremleri de ortalık olacaktır.

Tabii ki bu bilgilerin nasıl verildiği, ya da kimlerce ele geçirildiğinin hesabı sorulacaktır (Tehdit değil adli mercileri kastettim! Kimi kime şikayet edeceğiz orası da meçhul ya...). Şikayetçilerin tazminat davaları da olacaktır. Ama bu -mahrem de olsa- bilgilerin yayınlanmasının sevap ilan edildiği devrimizde pek de sonuç çıkacağını sanmıyorum. Bu dönemde Fenerliye vurmak sevap kardeşim, sevap.....

 
Toplam blog
: 164
: 672
Kayıt tarihi
: 21.10.10
 
 

İnşaat Mühendisiyim, olaylara anlık değil öncesi ve sonrasıyla bakmaya çaba gösteririm. Dağ havas..