Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Eylül '21

 
Kategori
Siyaset
 

SİLAHSIZ SAVAŞ

OLAY

Yunan basınına yansıyan haberlere göre, Kıbrıs Rum yönetimi lideri Anastasiadis; ABD Başpiskoposu  Lambriniadis'in  New York'taki TÜRKEVİ'nin açılışına katılıp T.C. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve KKTC cumhurbaşkanı Tatar ile poz vermesi üzerine, programında olduğu halde görüşmeyi iptal etmiştir.

                                                                                      MİLLİYET, 23 Eylül 2021

İNSANCILLIK  ORTAK PAYDASI ÖLÇEĞİ

İnsanla ilgili değerler nicel ve nitel olarak belirlenir. İnsan nüfusu sayısal, nicel bir ölçüdür. İnsan nüfusunun sözgelişi eğitim düzeyi; kalitatif, nitel bir ölçüdür. Yeryüzünde halen yaşayan insan nüfusunun sayısı, tam kapsamlı bir ölçektir. Herhanibir dindeki milletlerin sayısı dar; tek milletin nüfusu en dar kapsamlı ölçektir.

 Sorunlar  millet ve dinle ilgili olarak ele alınırsa, o millet ve dinle sınırlı kalır.  İnsancıllıkla ilgili olarak değerlendirilirse, yerellikten genelliğe yükselir. Dünya kamuoyunun gündemine girebilir.

SORU SİLAHSIZ SALDIRIDIR

Soru;  sözel yada görsel veya hem sözel hem görsel olarak  iki gözden iki kulaktan rahatça iç dünyamıza giren nazik bir silahtır. Bizi savunmaya veya saldırmaya mecbur eder.Aksini kanıtlayarak dışlamadıkça içimizde kalmaya devam eder ve amacına ulaşır. Soru, bildiri  giibi hasmı küçük görerek  tepeden saldırmaz; gülümseyerek cepheden saldırır. 

MEDYA KAMUOYU GÜNDEMİDİR

Bu olay; İnsancıllık kapsamında değerlendirilerek dünya medyasında  soru şeklinde duyurulmalıdır. Hangi tarafın hangi duygu ve davranış içinde olduğu ortaya konmalıdır. Komşu kavgas kasamında bırakılmamalıdır. 

 

 
Toplam blog
: 121
: 31
Kayıt tarihi
: 26.10.20
 
 

01 Şubat 1933 Tirebolu -Giresun- doğumluyum. İstanbul Üniversitesinde Halkla İlişkiler dalında li..