Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Kasım '15

 
Kategori
Güncel
 

Silvan’daki savaşın nedeni

Silvan’daki savaşın nedeni
 

İnanılmaz günlerden geçiyoruz. Ülkede iç savaş başladı. Haziran seçimlerinin ardından yakılan fitilin ateşi doğuda birçok şehri sardı.

Diyarbakır Silvan’da 10 gündür sokağa çıkma yasağı var. Orada çekilen fotoğraflara baktığımızda çok ciddi bir savaş olduğu gerçeğiyle yüzleşiyoruz.

Peki neden?

Devlet güvenliği sağlamak için, PKK’nın şehir yapılanması olan YDG-H’lilerin kazdığı hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması için operasyon başlattı.

Askerler, vatandaşlar hayatını kaybetti. Operasyonlar devam ediyor. Birçok mahallede elektrik, su ve temel gıda yok.

Halkın arasına terörist gruplar sızdığı gerekçesiyle bu ülkenin vatandaşları temel haklarını elde edemiyor.

Haziran’dan önce 2 sene boyunca barış rüzgarlarının estiği, batı illerinden farksız hayatların sürdürüldüğü doğuda birden ne oldu da, vatandaşlar elektrik suya bile mahrum bırakılacak bir operasyonlarla karşı karşıya kaldı.

2015 Şubat ayında Mardin, Diyarbakır, Batman’da tatil yapmıştık. Her yerde huzur hakimdi.

Çocuklar sokaklarda oyun oynuyor, esnaf turistleri en güzel şekilde ağırlıyor, herkes barışın huzuruyla yaşıyordu. İşadamları yeni yatırımlar için hazırlık yapıyorlardı.

Şimdi ise Mardin Nusaybin, Hakkari Yüksekova, Diyarbakır Hani, Lice, Silvan, Şırnak Cizre’de olağanüstü hayat yaşanıyor.  

Bu savaş kimin ekmeğine yağ sürüyor? Seçim sonuçları beklediklerinin üstünde gelmesine karşın halen neyin operasyonu sürdürülüyor. İki yıldır sessiz kalan PKK nasıl bir anda baş aktör oldu, asıl soru neden oldu?

Hükümet neden bu illerde olanlara sessiz.

CHP Milletvekili Aylin Nazlıaka; “Bugün Silvan’da yaşanan İstanbul’da, Artvin’de, Samsun’da ya da Hatay’da da yaşanabilirdi. Doğusuyla batısıyla kuzeyi ve güneyiyle tepki vermemiz gerekiyor” dedi. 

Lütfen birileri gerçekten orada oynanan oyunun ne olduğunu çıkıp açıklasın. Ve bu zulüm bir an önce son bulsun.

Dünyanın en zorlu savaşlarını kazanmış dahi komutan Mustafa Kemal Atatürk’ü dinlemenin tam zamanı; “Yurtta barış dünyada barış”

 

 

 
Toplam blog
: 56
: 1253
Kayıt tarihi
: 24.11.11
 
 

Gazeteci ..