Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Kasım '12

 
Kategori
Kitap
 

Şimdi seni konuşuyorduk – Selim İleri Kitabı

Şimdi seni konuşuyorduk – Selim İleri Kitabı
 

Her gittiğim şehirde -fırsat bulur bulmaz- ilk uğradığım yerler kitapevleridir. Şehirleri güzelleştirenler biraz da, benim için, kitapevi çeşitliliğidir. Ama ne yazık ki Türkiye’nin birkaç şehri dışında kitapevi çeşitliliğine rastlayamıyoruz.

Birkaç gündür Aydın’dayım. Şehri gezmek için ancak vakit bulabildim ve kendimi şehrin ilk bulduğum kitapevine attım. Her gittiğim şehrin kitapevlerine ilk olarak uğramanın en iyi yanı; o şehrin bir kitabın ardından bende etkiler bırakması. Her şehrin izlerinden önce kitaplar gelir zihnime, hatıralarıma. Aydın’ın da izlediği kitap Selim İleri üzerine hazırlanmış bir armağan kitap olacak sanırım: Şimdi Seni Konuşuyorduk.

Selim İleri’nin edebiyattaki 40. yılı olan 2007 yılında Handan İnci tarafından hazırlanan kitap Doğan Kitap tarafından basılmış. Kitap iki bölümden oluşuyor:

I. Selim İleri Edebiyatı üzerine

II. 40 yıla 39 yazı ve 1 şiir

300 sayfalık kitap Selim İleri’nin “Hayatım Üzerine Çiziktirmeler” yazısıyla başlıyor ve İleri’nin Handan İnci’ye bu kitap nedeniyle yazdığı teşekkür mektubuyla kapanıyor.

Her kitap gibi bu kitap da okurken elimden bırakmak istemediğim ve bir yandan da bitmesinden korktuğum kitaplardan biri.

 

Tuna BAŞAR

 

http://geceedebiyat.blogspot.com

http://twitter.com/tunabasar35

http://www.facebook.com/tunabasar 

 
Toplam blog
: 250
: 411
Kayıt tarihi
: 26.06.06
 
 

1985 yılının soğuk bir Ocak sabahında gözlerimi dünyaya açmışım. Gerçek ismim Mustafa. Sıradanlık..