Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ocak '13

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Sinoplular çalışıyor!

Sinoplular çalışıyor!
 

SİYAD, birincisini seçti!

Sinop İli ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği (SİYAD) Beykoz Şubesi, on dört şube arasından bu yıl da en başarılı şube seçildi

2011 yılında Sinop İli ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği  (SİYAD) İstanbul Genel Merkezi tarafından faaliyetleri dolayısıyla yılın en başarılı şubesi olarak seçilen SİYAD Beykoz, başarısını bu yıl da tekrarlayarak, plaketini Genel Başkan Sebahattin Sungur’un elinden aldı.

Genel Merkez ve İstanbul şubeleri tam kadro

20 Ocak Pazar akşamı Adnan Çeliker başkanlığındaki SİYAD Beykoz Şubesi’nin Tokatköy’deki lokalinde gerçekleşen plaket törenine SİYAD Beykoz Yönetim Kurulu üyeleri ve Gençlik Kolları Başkanı Tufan Gümüş’ün ev sahipliğinde SİYAD Genel Başkanı Sebahattin Sungur, Beykoz Şubesi’nden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Keramettin Arpacı, İstanbul’daki SİYAD şubesi başkanları, 2011 yılı MHP Sinop milletvekili adayı Nazım Demiray, Kadıköy SİYAD Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Sinan Erdoğan, Beykoz Vakfı Başkanı Şaban Tören ile dernek üyeleri katılım gösterdiler.

2012’de 25 farklı etkinlik gerçekleştirildi

Etkinlik, SİYAD Beykoz Şubesi’nin 2012 yılında gerçekleştirdiği etkinliklerin anlatıldığı bir video sunumunun katılımcılara izlettirilmesiyle başladı.

2012 yılı içerisinde bir film seçerek, üyelerini sinemaya götüren, Çanakkale’ye gezi düzenleyen, Genel Merkez tarafından düzenlenen futbol turnuvalarına iştirak eden, şehitler adına Kuran-ı kerim okutarak, helvalar dağıtan, Beykoz Çayır Şenliği’nde görev alarak, yöre kültürünün tanıtımına katkıda bulunan, kandillerde helva yapıp dağıtan, Ramazan ayında sokak iftarını ve sahur birlikteliğini kaçırmayıp kendi deyimleriyle “ gönül sofralarını sokaklara seren”, 250 kişilik kumanya çeki dağıtan, hemşeri cenazelerinde cenaze evine destek olmak için ikramlarda bulunan, Muharrem ayını aşuresiyle karşılayan, Kızılay ile  “ Canlara Kan” olup her Cuma günü sabah namazı sonrasında dernek lokalini camii cemaatine kahvaltı sunmak üzere açan, Sinop’taki Uluköy Camii’ni kendi imkânlarıyla inşa ettiği minberiyle ihya eden, ÖZGÜR-DER ile birlikte Suriyeli mültecilere kıyafet yardımında bulunan, Beykoz Belediyesi’nce düzenlenen yemek yarışmasına katılarak birinci olan, askere gidecek gençlerini düzenlediği asker geceleriyle uğurlayan ve adına BEY-GENÇ dedikleri Gençlik Kolu’nu oluşturmak suretiyle yoluna daha dinamik bir şekilde devam etme kararı alan SİYAD Beykoz Şubesi’nin tüm bu faaliyetleri, izleyenlerinden bol alkış aldı.

Adnan Çeliker: SİYAD’ın geleceği çok aydınlık

Video sunumunun ardından söz alan SİYAD Beykoz Şubesi Başkanı Adnan Çeliker, dernek faaliyetlerini bir kez de kendisi tekrarladı.

2012 yılı Ramazan ayında gerçekleştirdikleri sokak iftarında 650 kişiyi ağırladıklarını ifade eden Dernek Başkanı, 2013 Ramazan ayında ise bin kişilik bir hedefleri olduğunu ifade etti.

Mevlid Kandili’nde Kuran-ı Kerim okutulup helva dağıtılacak

Derneklerinin tüm faaliyetlerinde Yönetim Kurulu’ndaki arkadaşlarının ve BEY- GENÇ adını verdikleri Beykozlu SİYAD mensubu gençlerinin çok büyük desteklerini aldığını ifade eden Adnan Çeliker,             2013 yılının ilk etkinliklerinden biri olarak ise  23 Ocak Çarşamba günü idrak edilecek olan Mevlid Kandili’nde Kuran-ı kerim okutarak, helva dağıtacaklarını belirtti.

SİYAD’ın geleceği, gençler ile aydınlık! 

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdikleri istişare toplantısında BEY-GENÇ’ler tarafından çok ilginç projeler sunulduğunu ifade eden SİYAD Beykoz Şubesi Başkanı, “ Bu öneriler, SiYAD’ın geleceğinin çok aydınlık olduğunu gösteriyor. O kadar güzel, ilginç ve uçuk projeler sunuldu ki, inşallah önümüzdeki günlerde bu projeleri sizler ile paylaşacağız” dedi.

SİYAD Çocuk Kulübü’nü kuracaklar

2013 yılı içinde sinema, 1453 Panorama gezisi gibi faaliyetlerine yine devam edeceklerini kaydeden Çeliker, gençler üzerinde yoğunlaşarak, Sinoplu ailelerin çocuklarının taranacağını ve bu yapıldıktan sonra da bir Çocuk Kulübü kuracaklarını belirterek, bunun sebebini şu sözler ile açıkladı: “ O çocuklarımız büyüyecek, genç olacak; o gençler büyüyecek ve bu derneğin yöneticileri olacaklar. Yani, temeli biraz daha aşağıya indirmeyi planlıyoruz.”

2013 yılı seminer yoğun geçecek!

Konuşmasının devamında,“ ‘ben biliyorum’ diyecek kadar hiçbirimizin cahil olmaması lâzım çünkü mutlaka bilginin sütünde bir bilgi daha var” diyen Çeliker, 2013 yılı içerisinde çeşitli seminerler düzenleyeceklerini ifade ek, herkesi bu seminerlere katılmaya davet etti.

Gençliği uyuşturucudan uzak tutmak için çalışmalar yapacaklarını da kaydeden Dernek Başkanı,            gençler bu tuzağa düşmeden onları nasıl koruruz?” noktasında Emniyet Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde seminerler düzenlemeyi düşündüklerini belirtti.

Beykoz Vakfı ile işbirliği yapılacak

Adnan Çeliker, sözlerinin devamında, düzenleyecekleri seminerlerde kendisi de aynı zamanda bir Sinoplu olan Beykoz Vakfı Başkanı Şaban Tören’le yapılacak işbirliği içinde, Vakıf’ın Yalıköy’de bulunan merkezini de kullanabileceklerini ifade etti.

Genel Merkez’e teşekkür

Çeliker, gerçekleştirdikleri faaliyetlerin hemen hemen tamamına katılmak suretiyle kendilerine destek veren İstanbul Genel Merkez’e de diğer ilçe şubeleri adına teşekkürlerini sunarak, “ Bu, özveri ve sevgi isteyen bir şey, gönül isteyen bir şey” dedi.

Keramettin Arpacı: SİYAD’ın en çok etkinlik yapan şubesi Beykoz!

Adnan Çeliker’in ardından söz alan Beykoz Şubesi’nden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Keramettin Arpacı ise, “ Beykoz Şubesi’nin SİYAD’da en çok etkinlik yapan şube” olduğunu belirterek, “ onların hızına kimse yetişemiyor!” dedi ve Şube Başkanı Adnan Çeliker ve Yönetim Kurulu üyelerini bundan dolayı tebrik etti.

Arpacı’ya teşekkür hediyesi

Adnan Çeliker, daha sonra SİYAD Beykoz Şubesi sorumlusu Genel Başkan Yardımcısı Keramettin Arpacı’ya teşekkür mahiyetinde olmak üzere tuğra imzalı bir tablo hediyesi sundu.

Genel Başkan Sungur’un doğum gününü kutladı!

Adnan Çeliker, bir gün önce doğum günü olan Genel Başkan Sebahattin Sungur’un geçmiş doğum gününü de kutlayarak, kendisine Sinop’un simgesi olan maket tekne hediye etti.

Sebahattin Sungur: SİYAD’ın en parlak yıldızı Beykoz şubesi!

Doğum günü kutlamasının ardından söz alan Sebahattin Sungur ise kendisine verilen asıl hediyenin Beykoz Şubesi’nin yaptığı çalışmalar olduğunu kaydederek, şunları söyledi: “ Beykoz şubemizin tüm yöneticilerini ve mensuplarını gönülden kutluyoruz. Bütün şubelerimiz çok güzel. SİYAD’ımız hep birlikte çok güzel faaliyetlere imza atıyor. Şubelerimizin hepsi birer yıldız ama tabii ben SİYAD içerisinde Beykoz şubemizi iki senedir en çok parlayan yıldızımız olarak görüyorum. Beykoz, çobanyıldızı gibi kendisini hakikaten belli ediyor.”

SİYAD, ülkemize yetecek pozisyonda

SİYAD Beykoz’un gerçekleştirdiği tüm faaliyetlerin çok anlamlı olduğunu ifade eden Genel Başkan Sungur,“ Beykoz şubemiz pek çok şeyin de önderliğini yapıyor, önünü açıyor. Bu çalışmayı devam ettirdiğimiz sürece SİYAD’ı sadece Sinoplular’a değil, inanın ki İstanbul’a yetecek, ülkemize yetecek pozisyonda görüyorum.  İnşallah, bu icraatları yaptığımı zaman İstanbul’da Sinoplu parmak ile gösterilecek. Parlayan yıldız, inşallah herkes tarafından da görülecek” dedi.

Beykozlu gençler, diğer ilçelere de örnek oldu

SİYAD olarak bir gençlik kolları yapılanması içerisinde olduklarını da belirten Genel Başkan Sungur, Beykozlu Sinop gençlerinin bir örgütlenmesi olan BEY-GENÇ’în, bu yapılanma konusunda kendilerine örnek olduğunu kaydederek, “ biz bu işe BEY-GENÇ’liler ile beraber başladık; Beykoz’dan başlayan bu heyecan diğer şubelerimizde de hemen yankısını buldu” açıklamasını yaptı.

Tufan Gümüş: Bu sene daha iyi şeyler yapacağız

Sebahattin Sungur’un ardından kürsüye davet edilen SİYAD Beykoz Gençlik Kolları Başkanı Tufan Gümüş ise Gençlik Kolları’nın yeni oluşturulduğunu hatırlatarak, “ inşallah bu sene daha iyi şeyler yapacağız” dedi.

SİYAD Beykoz’a plaket

Yapılan konuşmaların ardından ise 2012 yılında gösterdikleri faaliyetler ve diğer şubelere örnek olmaları dolayısıyla SİYAD Genel Kurulu adına Beykoz Şubesi Başkanı Adnan Çeliker başkanlığındaki dernek yönetimine bir plaket takdim edildi.

BEY-GENÇ de plaket aldı

Ardından ise SİYAD’ın gençlik yapılanmasına öncü olmaları dolayısıyla BEY-GENÇ’ler adına Başkan Tufan Gümüş’e plaket verildi.

Etkinlik, misafirlere yapılan ikramın ardından okunan yemek duasıyla son buldu.

 

 

Haber: Arzu Başlantı

arzubaslanti@yahoo.com

www.beykozguncel.com

 
Toplam blog
: 230
: 1315
Kayıt tarihi
: 26.08.12
 
 

Doğum yeri: Berlin Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu (Bölüm ve fakül..