Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Şubat '08

 
Kategori
Eğitim
 

Sıralama değil verimli olma

Sinirimi bozdu bir yazı. Niye Türkiye'deki üniversiteler dünya üniversiteleri sıralamasında ilk 500'e giremiyormuş. O kadar çok neden var ki saymakla bitmez.
Ülkemiz üniversiteleri dünya üniversiteleri arasında ilk 500'de yer alamıyor çünkü;

Birçok devlet ünv.'de yabancı dil eğitimi tam ve doyurucu değil sırf verilmiş olsun diye verilen bir ders. Gençlik başımda duman dönemi biz öğrenciler ise bunun önemini geç anlıyoruz. düşünün ki ünv mezunusunuz ve bir tane bile yabancı dil bilmiyorsunuz. Ne kadar acı ama gerçeğin ta kendisi.

Ülkemizin mevcut ekonomik şartları dolayısıyla bilim adamları asıl görevi olan araştırmayı hep 2. planda tutmak zorunda kalıyor. Böylece uluslararası sayılı dergilerde atıfta bulunulan yada bilim dünyası tarafından önemli görülen makaleler bilimadamlarımızca yayınlanamıyor.

Batıya baktığımızda proflar rahatlıkla bilimsel araştırma yapabiliyor. Bizim ülkemizde ise vakit bulursa...Bilimadamlarına gerekli maddi nmanevi destek verilse araştırmalara vakit daha çok ayırabilceklerdir.

Günümüzde birinin iyi bir konuma gelebilmesi için ne yazık ki kişilerin siyasi görüşlerine yakın olmalı. Bilimsellikten bahsedilmezse Türkiye üniversiteleri tabiki ilk 500 arasına giremez.

Ülkeye yararlı ve verimli olmaktan daha çok maaş önemli ise; falanın oğlu kızı yada yeğenin değil isen;"bizim neyimize bilim" mantığıyla dolaşan okumuşlar yer alıyorsa bir toplumda "bizim neyimize ilk sıralar"

Bir sürü genç arkadaşımın işsizlikten canı yanıyorsa birileri "neyapabiliriz" diye sormalı. O işsiz genç arkadaşlarım iktidara gelen yada gelecek olan A partisi yada B partisine göre hayat kuramadıkları için bu acı gerçekle karşı karşıyalar. İktidarlar geçici devlet kalıcı değil midir? Gençlerin hayatları devlet için önemlidir. o zaman karartmayın geleceğimizi.

Şimdi de Norveç işçi istiyor yarın da başka bir ülke gider o gençler. Geçmiştede almanya!ya gitmişlerdi. Peki şimdi ne oldu Alman ekonomisine büyük katkıda bulunan işçilerimizi yakıyorlar. Yarın öbür gün Norveç'in yakmayacağı garantisini kim verecek?
Üniversiteler, gençlerin oyalanması için kullanılıyor, bilim üretilmiyorsa taabikide giremeyiz. iktidar sevdasıyla yanıp tutuşanlarla olmaz bu iş. Bilim sevdalısıyla olur!

 
Toplam blog
: 3
: 364
Kayıt tarihi
: 22.01.08
 
 

1986 yılında yeşilin ve denizin birbirini bütünlediği karadenizin şirin ili Artvin'de kalabalık bir ..