Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Haziran '14

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Şişme kadın operasyonu!

Şişme kadın operasyonu!
 

Kaynak:İnternet (tahminen o gencinkisi çok daha çirkini ve ucuzudur)


Tahminen haberi okumuşsunuzdur; okumayanlar vardır diye kısaca özetleyeyim: efendim, Adana'da "Sevgi evi" diye adlandırılan devlete bağlı kimsesiz ya da bakıma muhtaç çocukların barındırıldığı yerde 15 yaşında bir erkek çocuğu şişme kadın temin etmiş.

Temin etmekle kalmayıp, arkadaşlarına da beş TL. karşılığı kullandırtmış.

Olayımız bu...

İçlerinden biri şikayet etmiş, şişme kadın yatak altında bulunmuş ve polis çağrılmış!

******

Aslına bakarsak haber niteliği "0" olan bir durumun manşetlere taşınmış olması farklı açıdan bir haber kaynağı elbet; hele ki Sevgi Evi'nin spor faaliyetleri için yapılmış alanlarının ve evlerin inşaat, bina anlamında güzelliklerinin sergilenmisi ise bir başka konu ancak böyle bir durum karşısında "Polis çağırmak" apayrı bir konu!...

******

15 yaşında, anne-baba sevgisinden, ilgisinden yoksun bir çocuktan söz ediyoruz; sevgi-ilgi eksikliği konusunda "çocuk" desem de, ergenliğe çoktan adım atmış bir genç va?r ortada ki bu gencin hesaplaşabileceği, hesaplaşıp da kendi kişiliğini bulabileceği insanlar da yok ortada! 

(Ergenliğin en zor şeyleri arasında hormonal değişiklikler ve kişiliğin bulunması vardır. Gencin kişiliğini bulabilmesi için en önem verdiği varlık, mesela anne, baba faktörleriyle hesaplaşmaları gerekir. Bu nedenle o yaşlardaki gençler en çok anne/babalarıyla ters düşer.

Sorgular, geçmişteki anılarının hesabını sorar; tüm aile için sancılı bir dönemdir ancak anca taşlar yerine oturduğunda anne-babadan kopup, kendi bireysel kişiliğine ulaşabilir.

Kendi bireysel kişiliğine ulaşamayan insanların yaşamları hem kendilerine hem de etrafındaki diğer kişilere zarar vermekten öteye gidemez! )

******

Bu gencimize bu olanak tanınmamıştır!

Çok net olarak söylüyorum! Yok psikologlar var, yok bilmemneler, arkadaş, şişme kadın bulundu diye polis ne mantıkla çağrılır?

Bir yetkili bunu açıklasın?

(En ufak eylemde polise başvurulduğundan mıdır bu otomatik davranış?)

Gözümüzün önünde 15 yaşında bir genç polis ile korkutulmakla kalmayıp, toplum içinde utandırıldı; 15 yaşınızı düşünün, yanlışlıkla pırt yapan bir genç kız o utancı yıllarca yaşar, mesela...

******

Ülkemizde 15 yaşında evlendirilen kızlar-erkekler var; o yaşa gelmiş oğullarını elinden tutup geneleve götüren babalar var...

Sevgi Evleri denen yerlerde de, ailelerinin yanında da tacize, tecavüze uğrayanlar var!

Kızlarının sevgili var diye dövülen, öldürülenler var!...

Bir de hormonlar var; arkadaş, hangimizin yoktu?

O hormon dengelerini düzenlememize, dizginlememize dair öğütler boşuna mı verildi; onca baskılar, örf-adet falan, efendime söyleyeyim anne-babalar boşuna mı ergen çocuklarına örnekler vererek konuştular, "Aman diyeyim yavrum..." dediler?

Doğru mu yaptılar?

Ayrı bir konu...

İşe ne kadar yaradı?

Buna karar vermek için ülke genelinde tacizlerin, tecavüzlerin, bu nedenle var olan ölümlerin oranlarına bakmak lazım!

******

Toparlarsam; bu gence yol-yordam gösterecek bir yetişkin yok! Kendi kendine bir çözüm bulmuş, damacanalarla asansörde yakalanan gençlerin var olduğu bir ülkeyiz, sonuçta...

Tecavüz edip, tecavüz ettiği konuşmasın diye öldürenlerin bol olduğu bir ülkedeyiz... Tecavüz eden amcası da olsa, tecavüz edilen kızların aile namusları uğruna katledildiği bir ülkeden söz ediyoruz.

Çocukcağız şişme kadın almış, arkadaşlarına bedava da kullandırabilirmiş, hiç kullandırtmayabilirmiş de, para karşılığı kullandırtmış, artık olay durumu gören arkadaşlarının taleplerinden midir, para kazanmak amacından mıdır, bunu şu an bilemeyiz ancak para uğruna toprakların satılıyor olduğu bir ülkede bir genç şişme kadınını satmış, çok mu?

Neyse, durum sosyoloji açısından trajikomik, tıp açısından da öyle...

Hangi yönden baksak tuhaf bir baskı, bir kınama, cezalandırma!...

Üstüne üstlük bir reklam, bir övünme...

Huu, arkadaş, güzel binalar dikebilirsin, adını da uzun ve cafcaflı koyabilirsin, insanlık ölçümün kaç onur, sevgi, güven?

Bunlardan haber ver!

(Gereksiz yere masum insanların üzerlerine sıkılan sular var ya, hani meşhur Tomalardan, o suları harcarken keşke bir düşünseydiniz! Yağmurlar bitince susuz kalınacak iller dendiğinde İstanbul pat diye ortaya çıkmazdı! Keza, barajlar satılırken de düşünülmesi gerekirdi, normal şartlar altında...

Eee, napçaz gari, elektrik ithal edecez, bakalım hangi ülkeden, hangi şirket aracılığıyla!...)

 

gulgun_2006@hotmail.com

https://twitter.com/Gulgunkaraoglu

 

 
Toplam blog
: 1269
: 1343
Kayıt tarihi
: 18.09.07
 
 

İzmir, 1963 doğumluyum. Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce bölümü mezunuyum ve özel bir şirkette ..