Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Kasım '15

 
Kategori
İnternet
 

Sitemi arama motorlarında nasıl üst sıralara çıkarım?

Sitemi arama motorlarında nasıl üst sıralara çıkarım?
 

İnternet Sitenizİ Arama Motorlarında Üst Sılara Çıkarmak'mı İstiyorsunuz.

Bu konu internet sitesi olan tüm şahıs ve firmaların en çok sorduğu, merak ettiği veya düşündüğü konudur. Çünkü arama motorları özellikle google sitenizi istediğiniz kelimelerde üst sıralarda gösterirse siteniz işlerinize veya bilinirliğinize oldukça ciddi katkı sağlar. İnternetten ticaret yapan bir firmanın ilk sıralarda olması dünyanın en işlek caddesinde iş yerinizin olmasından daha çok satış yaptıra bilir size. 

Bu yüzdendir ki tüm internet sitesi sahipleri arama motorlarında üst sıralarda çıkarak işlerinin daha iyi olması için çalışır. Fakat bu çalışmaların büyük çoğunluğu işi iyi bilmediğinden hiç bir işe yaramıyor. Arama motorları her gün kendini geliştirerek ilerlemekte ve kendini kandırmak isteyen sitelere ciddi cezalar vererek uzun yıllar arama motorunda çıkması engelleyen cezalar vermektedir. Bu neden ile siteniyi yükseltmek isterken cezaya düşüre biliyorlar. Arama motorlarında üst sıralarda olmak için arama motorlarının kriterlerini sizden beklentilerini iyi bilmelisiniz. Bunları iyi araştırıp isteklere karşılık vermelsiniz ki arama motoru sizi üst sıralara alsın. Arama motorlarının en büyüğü Google dır çünkü en iyisi odur. Arama kriterlerini dikkate alarak aranan kelimenin en alakalı siteyi bulmasını sağlaması ve bu konuda sürekli yapıla bilecek kandırmalara karşı kendini yenilemesi sayesinde kullanıcılar en çok tercih ettiği arama motorudur. Bu yüzden internet sitesi sahiplerinin en çok dikkat etmesi gereken arama motoru'dur. Google, Yandex, Bing vs... motorların aslında istedikleri hemen hemen aynı şeylerdir. İlk ve en önemli şart sitenizin özgün olması yani sizin sitenizde olanların başka hiç bir şekilde aynısın başka bir sitede olmamasıdır. Bir başka siteden alarak kendi sitenizde paylatığınız yazı arama motorlarının gözünde sitenizi düşürür. Bu yüzden bu en önemli kuralıdır arama motorların. Bir başka istenilen ise bilgi aktarmasıdır. Yani sitenizde özgün yazılar var fakat alakasız, kimsenin okumadığı veya imla kurallarına uyulmamış kalitesiz yazılar. Google gibi arama motorları kullanıcıya hizmet sunmak için kurulmuş 'dur. Bu yüzden sizden kullanıcı odaklı olmanızı ister. Sitenizde sadece yazı olsun diye atılmış makaleleri google kullanıcı izlenimleri ve geliştirdiği algoritmalar ile  takip ede bilmektedir. Yani site içeriği'de en önemli konulardandır ve kesinlikle kaliteli olmalıdır. Bir başka istekleribde site haritası, h tagları, link yapısı, anahtar kelime gibi kriterleri siteniz için uygulayarak kendilerine yardımcı olmanızdır. Bu saydıklarımızın hepsi site içi istenilenlerdi birde site dışı beklentileri olur sitelerden arama motorlarının. Bunlarda bilinir olmanız yani başka sitelerin size referans vermesidir. Başka sitelerde sizin sitenizin link adresinin yayınlanması google için büyük değer artışına sebep olur. Tabi burada da dikkat edilmesi gereken konular var. Linkinizi yayınlayan site kaliteli bir site olmalıdır yoksa yararından çok zararı olur. Eğer siz ücret karşılığı footer veya tanıtım yazısı türü linkler alıyorsanız bu sitelerde dikkatle seçilmelidir. Link çöplüğüne dönüşmüş web ci diliyle çöp site ise kesinlikle bu sitelerden link alınmamalıdır. Bu tip sitelerden alınmış ise google webmaster araçlarından bu site linklerini kaldırmak gerekmektedir. Arama motorları için daya yüzlerce kriter vardır buradan bizim için en önemli gördüklerimizi anlatmaya çalıştık. 

Ben internetten hiç anlamıyorum bunları nasıl yaparım diyen okuyucularım da Seo hizmeti veren firmalardan yardım ala bilirler. Fakat firma seçimi yapılırken profesyonel firmaları seçmeleri gerekmektedir. Kurumsal çalışmayan firmalar istediğiniz başarıyı alamamanız hatta zarar görmenizi sağlaya bilir. Firmayı iyi analiz etmek işinizin başarıya ulaşması için çok dikkat edilmesi gereken bir konudur. Seo firmalarında ünlü olan mr.seo.com.tr, seo hocası gibi firmaları tercih etmeniz sizin için daha karlı olacaktır. Biraz daha ucuza yaptıracağım derken daha çok zarar etmeyin.

 
Toplam blog
: 7
: 5209
Kayıt tarihi
: 26.03.15
 
 

1980 İstanbul kadıköy doğumluyum, ilk orta ve lise öğrenimi burada tamamladım. Yirmi seneyi aşkın..