Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Şubat '09

 
Kategori
Futbol
 

Sivasspor mutlu, Eskişehirspor tepkili

Sivasspor mutlu, Eskişehirspor tepkili
 

Sivasspor sergilediği kötü futbola rağmen sahadan 3 puanla ayrıldı.


Haftalardır futbolunda düşüş gözlenen Sivasspor, sahasında karşılaştığı Eskişehirspor’u 7.dakikada Kamanan’ın ayağından bulduğu golle 1-0 mağlup etti. Kırmızı-beyazlıların bu galibiyetle lig liderliğini perçinlemesi elbette kendileri adına mutluluk verici bir gelişme ancak “Dost acı söyler” deyişinden güç alarak kimi tespitler yapmamıza izin varsa eğer, bir an evvel toparlanmaları gerektiğini belirtmeliyiz. Kayseri maçından bu yana takımın aldığı sonuçlar pek can sıkmasa da oynanan mahkûm futbolun ilerleyen haftalar için “tehlike” anlamına geldiğini aslında bizim tercüme etmemize gerek de yok. Bu denli sürpriz kayıpların yaşandığı haftalarda “kontrollü oyun” elbette ki geçer akçedir ancak büyük takımlarla büyükler arasına ismini yazdırmaya çalışan Sivasspor arasındaki fark tam da burada belirginleşiyor. Kırmızı-beyazlı takımın büründüğü oyun karakterinde kontratak o kadar kalın çizgilerle belirlenmiş ki, şampiyonluk hedefi güden takımların kaybettiği puanlar bile “maçı koparıp alacak” hırsı ve oyun tarzını Sivasspor’a benimsetemiyor. Oysa 2-3 haftaya kadar büyükler toparlanıp seri galibiyetler almaya başlasa kırmızı-beyazlıların bu yarışta yaya kalacağı o kadar aşikâr ki.

Madem dost ağzıyla nasihatler vermeye kalktık, Eskişehirspor galibiyetinde hakemlerin de etken faktör olduğunu söylememiz lazım. Orta hakem Süleyman Abay’ın bu maçta sergilediği performansın sanıyorum tek karşılığı “felaket” kelimesi. İlk yarıda Anderson’un kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonu avantaj oynatmayıp Sivasspor’lu Diallo’ya sarı kart göstermek için kesen Abay, yine ilk yarıda ceza sahası içinde Faruk’un topu koluyla taşımasına “devam” diyebildi. Hatta bu pozisyonu yan hakem ve dördüncü hakemin de çok net şekilde görmeleri gerekirken, gözlerine ne çeşit bir perde indiğini futbol ailesi olarak merak ettik. Tüm bunlara ek olarak Eskişehirspor’un ikinci yarıda cömertçe harcadığı 3 net gol pozisyonunu da düşünecek olursak, maçın gidişatı ile skor tabelası arasındaki ters orantıyı az da olsa tasvir edebiliriz. Batuhan ve Youla’nın yokluğunda Beşiktaş’taki günlerine dönen Rıza Çalımbay, o zaman Koray Avcı ile gerçekleştirdiği yapılanmayı bu kez El Saka ile denedi. Defans bloğunun sigortası olarak görev yapan El Saka, eminim fırsat buldukça hücumlara katılma talimatı da almıştı fakat tecrübeli futbolcuyu ataklara katılırken nadiren gördük.

7.dakikada Kamanan’ın attığı gol aslında oyunun şeklini iyiden iyiye kesinleştirdi. Rıza Çalımbay’ın hücum hattındaki eksikleri sebebiyle istediği hamleleri yapamadığını anlamak için âlim olmaya gerek yok. Fakat yine de Eskişehirspor’un 90 dakika genelinde sergilediği futbol tatmin edici sayılabilir. Maçın ikinci yarısında Serdar, Tayfun ve Poljak’ı sahaya süren Çalımbay, Engin Baytar’ın sürüklediği takımı Sivasspor yarı sahasına iyiden iyiye yerleştirmek istedi ama Kamanan ve Balili ile “ani hücum” kozunu elinde bulunduran Sivasspor’a karşı sahadaki Eskişehirspor takımı oyun alanında temkinli durmayı tercih etti. Nitekim 83’te Balili ile kaçan gol belki de maçtaki en net gol pozisyonuydu. Görünen o ki, Sivasspor’a daha net bir teşhis koymak için Fenerbahçe maçını beklememiz gerekecek.
 
Toplam blog
: 235
: 717
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Yazar 1976 yılında İstanbul'da doğdu. Tüm eğitim ve öğretim hayatını burada tamamlayarak, 1999 yı..