Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Şubat '10

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Sivilce ( akne) bitkisel tedavi

Sivilce ( akne) bitkisel tedavi
 

Çörekotu bitkisi


BİTKİLERLE MODERN TEDAVİ

Sivilce (Akne)

Kıl dibi ile birlikte yağ bezlerinin iltihaplanmasıdır. Genellikle ergenlik çağında görülür ve 25 yaşına kadar kendiliğinden geçer, kronik hali ise devam eder.

Hastalığın nedenleri arasında kalıtımsal özellikler, bağışıklık sistemi dengesizliği, yağ bezlerinin aşırı çalışması, sivilceyi teşvik eden ilaçlar sayılabilir.

Destek tedavi amacıyla hazır ilaç şeklinde bira mayası ve kuru maya kullanılmaktadır.

Çörekotu ve sarımsakla bağışıklık sistemi güçlendirilip, hormon dengelerinin sağlanması en önemli destektir.

Çörekotuna ergenlik dönemi başlangıcından önce başlamak, bu dönemin rahat geçirilmesini de sağlar.

Çörekotu yılda 8-10 ay boyunca yenebilir. Sarımsak bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için çörekotu ile birlikte 2-3 ay yenebilir, daha sonra mutfağımızda kullanılan sıklıkta yenmesi yeterli olabilir.

Tedaviye destek olmak amacıyla sabun ve şampuanla derinin yağı fazla alınmamalıdır, bu yağ bezlerinin aşırı çalışmasını tetikler. Deri yüzeyindeki yağ emici mendille alınmalıdır. Krem ve merhem şeklindeki ürünler kullanılmamalı, özel olarak hazırlanmış ürünler tercih edilmelidir. Meyve ve sebze ağırlıklı beslenmeye özel önem verilmelidir.

Sarımsak: Günde 4 gr sarımsak ( Diş), bir defada 1 gr olmak üzere 4 defada yenir. Sarımsak havanda dövüldükten sonra, 4-5 dakika havanda bekletilir, yoğurda veya yemeğe katılarak yenir. Sarımsak kokusunu bastırmak için maydanoz yenir, kakule çiğnenir, naneli sakız veya şeker kullanılır. Eşinize kokuyorsa yemesini öneriniz.

Çörekotu: Günde toplam olarak 15 gr çörekotu yenir. Bu miktar 2 veya 3 e bölünerek yemeklerden 30 dakika önce öğütülüp, az suyla yenir. Rendelenmiş bir elma veya armuda öğütülmüş çörekotu katılarak da yenebilir. Şeker hastası olmayanlar, pratik olması açısından haftalık kullanım miktarını öğütüp bekletmeden tahin-pekmeze ( 100 gr yeni öğütülmüş çörekotu, 100-150 gr pekmez ve 200-250 gr tahine karıştırılabilir, kişiler tat algısına göre miktarlarda değişiklik yapılabilir) karıştırarak yiyebilirler. Dişleri sağlam olanlar çiğneyerek yerlerse diş eti bakımı da yapılmış olur.Öğütülmüş olarak hazır satılan çörekotu alınmamalıdır, çok zararlıdır.

Not: Çörekotu hamilelik döneminde yenmemelidir. Doğuma bir hafta kala başlanıp emzirme süresince yenirse anne ve çocuk sağlığı açısından çok faydalıdır. Çörekotu yeterli miktarda omega-3 ihtiva eder, ilave olarak omega-3 takviyeli gıdalar yenmemelidir.

Kaynaklar: 1- Dr. Ahmet Toptaş, Alman kanunlarına göre düzenlenip izin verilen BİTKİLERLE MODERN TEDAVİ, Gonca Yayınevi, İstanbul 2009, ISBN: 978-9944-790-31-4, (0212) 5285076-5286005. 2- Dr. Ahmet Toptaş, ÇÖREKOTU Tepeden tırnağa şifa deryası, Gonca Yayınevi, İstanbul 2008, ISBN: 978-9944-62-613-2, (0212) 5285076-5286005.

 
Toplam blog
: 157
: 4472
Kayıt tarihi
: 14.11.09
 
 

Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi kimya yüksek mühendisliğinden mezun oldum. İstanbul Üniversitesin..