Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ağustos '14

 
Kategori
Evcil Hayvanlar
 

Siyah ve beyaz

Siyah ve beyaz
 

İki yıl önce eşim her lafın başında “Yavru kedi sevmek istiyorum” demeye başlamıştı. Geçen yıl ise iki tane yetim kedi bulmuş, yaz ve sonbahar boyunca onları evde büyütüp, sonra da bahçede beslemeye başlamıştık. Bu yıl ise o kedilerden dişi olanı doğum yapmış ve bu defa onun yavrularını evde büyütüyorduk. Bunlarla ilgili birkaç tane de blog yazmıştım.  Şimdi anlatacağım kedi öyküsü ise biraz acıklı olacak.

Yaklaşık 3 veya 4 yıldır yaz aylarında bulunduğumuz ilçede çok güzel tüylü bir kedi yaşıyordu.  O kedi o kadar kibar ve güzel bir kediydi ki, mahallenin sevgilisi olmuştu ve birçok kişi tarafından beslenir olmuştu. Mahallenin kedilerine yiyecek verirken, o bir kenarda durur, hafif  bir miyav sesiyle kendisinin orada olduğunu belli ederdi. Biz de ona ayrı bir yerde yiyecek verirdik. Hiçbir zaman diğer sokak kedileri gibi arsızlık yapmazdı.  Birkaç kere de doğum yapmış ve yavrularını büyütmüştü.  Kendisine “Prenses” adını takmış, yaklaşık 1,5 yıl önce de bahçede aşağıdaki fotoğrafını çekmiştim.

 

Yaklaşık 20 gün önce komşularımızdan biri iki köpeğin bir kediyi boğduğunu söyledi. Kedinin tarifini istediğimde, verdikleri tarif bizim Prenses’e uyuyordu. Sadece ben değil, mahallede o kediyi besleyen herkes çok üzülmüştü.  Aynı gün karşımızdaki bahçede ise miyavlayan bir kedi yavrusu sesi duyduk.  Sesin bulunduğu yere gittiğimizde küçücük siyah bir yavru kedi annesini arıyordu. Biraz ilerde ise bir hendeğe düşmüş beyaz bir yavru kedi daha vardı.  Her iki kedi de, Prenses’in her zaman bulunduğu alandaydılar. Bir komşumuz o yavruların Prenses’in yavruları olduğunu söyledi ve orada bulunan kimse de yavru kedi bakmasını bilmiyordu. Büyük bir olasılıkla Prenses, yavrularını korumak için eköpeklerle dalaşmış ve sonunda köpeklerin saldırısına uğramıştı.  O sıralarda da bizim balkonda Boncuk  ve üç tane yavrusu vardı. Bulduğumuz kediler ise ancak anne sütüyle beslenebilirdi. Belki bizim Boncuk onları süt annelik yapar diye , kedileri  eve aldık. Ancak umduğumuz gibi olmadı ve geçen yıl annesiz büyüttüğümüz Boncuk siyah ve beyaz kediye hırlayarak, annelik yapmayı reddetti. Bunun üzerine biz de geçen yıl olduğu gibi onları biberonla beslemeye başladık.  Annesiz büyüyen kardeş kediler birbirlerine çok bağlı oluyorlar ve aşağıdaki fotoğrafların birinde ise birbirlerine nasıl sarılıp uyuduklarını görebilirsiniz.

 

 

 

Bu arada beyaz yavru kedi bilgisayara çok meraklı. Anladığım kadarıyla o da blog yazarı olmak istiyor. Blog yazarı olmak için başvuruda bulunsa yönetim onu kedi olduğu için kabul etmez. Ama benim sayfamda kendisi her zaman yazabilir. Biraz sonra ona bir blog yazdıracağım. Bakalım neler yazacak?

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..