Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Kasım '19

 
Kategori
Güncel
 

Siyanürlü Ölüm

Ülkede normal şeyler olmuyor, son günlerde insanlar girdikleri ekonomik bunalımı sebep göstererek siyanürle yaşamlarına son verdiklerini büyük bir üzüntüyle öğreniyoruz. Gündemi sarsan bu acı olaylar karşısında insanlar siyanürün ne derece ölümcül bir madde olduğunu değil de, insanların ekonomik bunalımdan dolayı yaşamlarına son vermesi dikkati çekip gündeme damga vurmuştu hiç şüphesiz.

Sebep ne olursa olsun hele ki ekonomik bir durumdan, geçinememe gibi bir sebepten dolayı insanın hem canına hem de ailesinin ve diğer aile fertlerinin canına kıyması izahı zor bir durumdur. Hiçbir sebep ve nedenler bir insanın canından daha kıymetli daha önemli olamaz. Bir insan özellikle ekonomik sorunlarını gerekçe göstererek üstelik başka hayatları da buna alet etmesi yaşamlarını söndürmesi vicdansızlık olarak addediyorum. Ölüm hiçbir şeyin çaresi değildir çözümü ise hiç değildir. Ne olursa olsun bu hayatta her şeyin bir çaresi vardır maddiyatın ise zaten bir yolu mutlaka bulunur.

İnsanlar girdikleri ekonomik dar boğazdan ve borçlanma, geçinememe gibi nedenlerden kurtulmanın tek çaresini neden ölümde arıyor. Öncelikle uzmanların bunu araştırması gerekir ve siyanür gibi kolayca elde edilen ölümcül bir maddenin nasıl önüne geçilebilir devlet de bunun önlemini almalıdır bir an önce. Temini, yapımı ve kullanımı kolay, insanların hayatlarına mal olan aileleri parçalayan ocakları söndüren bu maddenin yasaklanması, ulaşımı, temini zorlaştırılmalı ve gerekli cezai yaptırımların uygulamaların ve yasaların da acilen çıkarılması gerekir.

Bir iki hafta içerisinde Türkiye farklı illerden gelen haberlerle sarsıldı. Ekonomik, maddi durumlarını ve geçinememe gibi sebepleri öne sürerek siyanürle hem kendilerini hem de aile fertlerini zehirlemesi haberleri peş peşe geldi. Yürek burkan bir durum, evet ülkemizde ekonomik kriz var insanlar geçinemiyor alım gücü çok azaldı, işsizlik tavan yapmış durumda fiyatlar uçuyor gelir az ve insanlar aileler geçinmekte çok zorlanıyor bu doğru. Fakat özellikle maddi olarak hiçbir sebep ve gerekçe insanları siyanür gibi acı sonla biten zehirli bir maddeyi kullanıp hayatlarına son vermesine değmez.

Hiç şüphesiz büyük bir ihmalin olduğunu görüyoruz, devletin ve gerekli mercilerin kurum ve kuruluşların bunu görüp düşünmesi önlem alması mecliste karar alması ve başka hayatları ıslah etmesi gerekirdi. Sebep ne olursa olsun kim ne derse desin ülkede ekonomik kriz var, bunu devleti yöneten iktidar da diyor ve insanların maddi durumdan, borç ve kredi batağından dolayı böyle çaresiz kalması ve hiç mi hiç tasvip edilemeyecek intiharlara sürüklenmesi bunu son çare olarak görmesi çok acı bir durumdur.

Temennimiz ülke olarak bu maddi ve ekonomik krizden bir an önce çıkılması ve bu tür acıklı olayların intiharların bir daha yaşanmaması ve sosyal devletin gereği yerine getirilir.

 

 
Kayıt tarihi
: 15.04.17
 
 

Gazeteci - Yazar ve Tarihçi.. ..