Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Kasım '19

 
Kategori
Siyaset
 

Siyaset ve Yeni Ufuklar

Haber mecralarında geziniyorum…

Hâlâ aynı haber-yorumları görmekten bana gına geldi…

Yok efendim, bu son günlerdeki Külliyeye kimin gittiği tartışması, bir aldatmacaymış da… CHP’yi zayıf göstermeymiş de…

---*---

Onu bunu bırakalım da…

Gerçeklere dönelim. Her şeyden önce, artık CHP bu gündemi boş yere meşgul eden tartışmaya “malzeme” olmaktan çıkmalı. Tartışma üzerinden hem partinin “tüzel kişiliği” zarar görmekte hem de gerçek kişiler itibar kaybına uğramakta.

Daha önce dediğim gibi, CHP “oyun kurucu” bir parti gibi davranmalıdır. Siyasete daha farklı yaklaşmalı, iktidar partisinin her dediğine misliyle karşılık veren bir duruma düşmemelidir. Bizim artık siyasette “etiğe” ihtiyacımız var. Dürüst politika güden tüzel kişiliklere ve bu bağlamda halkın önceliklerini gözeten siyasal aktörlere gereksinim duymaktayız.

---*---

Oyun kurucu olarak ön alabilecek bir CHP’nin, yerel siyasette kazandığı “görece başarıyı” genel siyasete de yükseltebileceğini ifade edebiliriz.

Yerel seçimde kazanılan önemli metropol başkanlıkların, daha pro-aktif siyaset izlenerek, toplumun temel ihtiyaçları gözetilerek, önümüzdeki dönemde tecrübe edebileceğimiz genel siyasette bir “kaldıraç” vazifesi görmesine yol açılabilinir.

Siyasette artık “oyun kurucu” gibi davranmak zorundasınız, eğer ki iktidar olmak istiyorsanız. Günü kurtarmak, ağız dalaşlarıyla siyasette yol almak ancak görece kurultay zaferleriyle yapılabilir. Artık iktidara gerçek manada yürüyen ve oyun kurucu gibi davranan bir muhalefete, toplumumuzun da teveccüh edeceğini dillendirebiliriz.

 

 
Toplam blog
: 706
: 83
Kayıt tarihi
: 18.05.16
 
 

Ben, Uludağ Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü mezunuyum. Şuan için öze..