Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mayıs '11

 
Kategori
Siyaset
 

Siyasetin tanrısı…

Siyasetin tanrısı…
 

Sol Anahtarı


Aslında yaklaşık bir buçuk ay önce yazacaktım bu yazıyı. Ancak gelişmeleri biraz daha takip etmek, yazacaklarımdan emin olmak istedim. Oysa gelişmeler beni doğrulamak bir yana, tamamen yanıldığımı ortaya koyacak bir şekilde gelişiyor. 

Anket şirketleri söz birliği etmişçesine AKP’nin %47’ler dolayında göstermek konusunda ısrarlı. Ankete ve anket şirketine bağlı olarak bu rakam bazen %44-47, bazen de %47-51 olarak telafuz edilmekte. İktidarın en büyük rakibi durumunda ki CHP’nin oyları ise, en yüksek göründüğü ankette dahi %30’u ancak bulabiliyor. Yani anketlere inanacak olursak, bir dönem daha AKP’nin tek parti iktidarına hazırlıklı olmamız gerekiyor. 

Hayır; bu anketlerin maksatlı olduğunu, toplumun aldatıldığı ve yönlendirildiği yolunda bir değerlendirme yapacak değilim. Aksine; bu ölçümlerden çıkan rakamların, bu tür bir yönlendirmeye imkan bile bırakmadığını, şirketlerin bulduğu rakamları olduğu gibi yayınladığını düşünüyorum. 

Fakat nasıl olur..? Ben siyaset tanrısının artık AKP’den vazgeçtiğinden, AKP’nin üzerinde parıldayan yıldızın yavaş yavaş söneceğinden oldukça emindim. Bakmayın geçmiş zaman kipi kullandığıma; fikrim hala değişmiş değil. 

Her ne kadar seçim tarihi iyice yaklaşmış, anket şirketleri ise %47 rakamından asla taviz vermiyor olsalar bile, gayret gösterince kendi tezini destekleyecek emareler bulmak mümkün. Mesela CHP’nin özellikle yönetim kademeleri, sonu hezimetle bitecek bir seçim arifesindeymiş görüntüsü vermiyor. Aksine; öz güvenlerinin her geçen gün yükseldiğini, hatta uzun zamandır ilk defa bu kadar moralli olduklarını söylemek bile mümkün. 

Tamam kabul; %47 rakamı karşısında bu emare pek ikna edici olmadı. Pekala Başbakan’ın %20’lere ulaşan bir oy farkına rağmen yeterince rahat olmamasını nasıl açıklıyorsunuz..? İşleri yolunda giden ve partiyi kazanacağına kesin gözüyle bakan hiçbir kumarbaz ‘çılgın’ projeler peşinde koşmaz. Çılgınca hamleler peşinde koşmak, kaybetmek üzere olanların oynayacağı son kozdur. 

Ama biliyorum; siz buna da bir gerekçe bulacak, mesela Başbakan’ın temkinli davrandığını söyleyeceksiniz… 

Her siyasi parti, farklı bir ideoloji demektir. Her partinin farklı değerleri, farklı öncelikleri vardır. Dolayısı ile iktidara gelmeleri halinde, her partinin yapacakları işler arasında da belirgin farklılıklar olacaktır. 

Anket şirketlerinin kamuoyu yoklamaları varsa, siyasetin de bir tanrısı vardır. Siyasetin tanrısı, bundan sonra ancak bir CHP-MHP koalisyonunun başarabileceği icraatlara ihtiyaç duymaktadır. 

Özetle; siyasetin tanrısı hakkımızda ne hüküm verdiyse, o olacaktır… 

 
Toplam blog
: 20
: 718
Kayıt tarihi
: 30.11.10
 
 

22/01/1967 doğumlu, Yüksek Okul İşletme Mezunuyum... Zaman zaman muhasebe elemanı, zaman zaman iş..