Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mayıs '11

 
Kategori
Siyaset
 

Diktatörün ülkesi…

Diktatörün ülkesi…
 

Ülkenin birinde çok zalim bir diktatör yaşarmış. Bu ülkede bir adam, sabahın köründe gittiği meyhanede, kendini kaybedene, meyhane kapanana kadar kafayı çekmiş. Meyhane kapanırken zorla çıkarmışlar sarhoşu dışarı. Sallana sallana yürümeye başlamış karanlık sokaklarda. 

Sonra bir düşünmüş ki; belli bir amacı olmaksızın, nereye gittiğini bilmeksizin yürüyor. Her yerin kapandığını, artık eve gitmesi gerektiğini düşünmüş. Ama sadece düşünmüş. Çünkü kendini ne kadar zorlasa da, evinin yerini hatırlayamıyormuş. 

Neden sonra diktatörün heykeli gelmiş aklına. O heykelin arkasındaki yoldan dosdoğru gidince evine vardığını anımsar gibi olmuş. “Benim diktatörün heykelini bulmam lazım” diye düşünmüş. 

Heykelin nerede olduğunu düşünerek yürümeye başlamış bu sefer. Birden ileride bekleyen bir polis görmüş. “Bu polis diktatörün heykeli nerede, muhakkak bilir. Gidip ona sorayım” diye düşünmüş. 

Polisin yanına giden sarhoş; “efendim buralarda bir yerde kocaman bir heykel vardı, yerini bana söyleyebilir misiniz..?” demiş. Meğer polis, diktatörü sevmeyen halkın heykele zarar vermemesi için, başında nöbet tutmaktaymış. Sabahtan beri orada dikilmekte olan polis öfkeyle haykırmış; (…) 

Ne yazık ki bundan sonrasını yazmayacağım. Aslında çok hoş bir fıkradır ama, bundan sonrası biraz müstehcen. Sonunu getirmeyeceğim bir fıkrayı, uzun uzun size anlatma sebebim ise okumuş olduğum bir haber. 

Edirne’de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük fotoğrafının bulunduğu seçim afişinin İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli sivil polislerce 24 saat korunduğu ortaya çıkmış. Daha evvel aynı yere asılan afişin, kimliği belirsiz kişilerce yırtılması üzerine, yeni asılan afiş bu şekilde korumaya alınmış. Artık bu ülkenin polisi, siyasi parti afişleri önünde nöbet tutmaya başladıysa, söylenecek tek bir şey kalmıştır; (…) 

Ne yazık ki bundan sonrasını da yazmayacağım. Hayır, bu sefer yazmama sebebim, söyleyeceklerimin müstehcen olmasından kaynaklanmıyor. Yetersiz olduğu her fırsatta ifade edilen kolluk kuvvetleri heykel bile değil, artık seçim afişlerinin başında 24 saat nöbet tutuyorsa, noktalı yerleri doğru kelimelerle doldurma sırası artık vatandaşa gelmiş demektir 

 
Toplam blog
: 20
: 718
Kayıt tarihi
: 30.11.10
 
 

22/01/1967 doğumlu, Yüksek Okul İşletme Mezunuyum... Zaman zaman muhasebe elemanı, zaman zaman iş..