Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

08 Ocak '18

 
Kategori
Genetik
 

Sizin Farkınız Ne?

Sizin Farkınız Ne?
 

Nedir sizin farkınız?..

Bir başka deyişle, "niçin siz farklısınız?".

Aynı yıl dünyaya gelmeleri, aynı mahallede büyümeleri, gençlik ve hatta orta yaş dönemlerini dahi beraber geçirmelerine rağmen, arkadaşlarından daha genç veya daha yaşlı görünen insanlar yok mu?..

Akran iki arkadaştan biri 40 yaş civarı görünürken, diğeri 60'ında sanılabiliyor...

Biri güzel yaşlanmanın ve iyi yaşamın keyfini sürerken diğeri tansiyon, şeker, kolesterol ve kilo sorunlarıyla mücadele etmek zorunda kalabiliyor...

Peki bunun sebebi nedir?..

Bu farkın en önemli nedeni, yanlış tercih edilen alışkanlıklar ve yaşam tarzındaki bazı hatalardır.

Bu yanlışlar her zaman bilerek de yapılmıyor.

"Vücut yapısını ya da biyolojik ruhsal potansiyelini daha da önemlisi genetik şartnamesini bilmemek en önemli yanlıştır" diyor uzmanlar.

Herkesin genetik mirasına göre şekillenen, bu miras içerisinde gelişip kökleşen bir biyolojik ve ruhsal potansiyeli var...

Bahsi geçen potansiyel, her bir birey için farklı, herkes aynı değil.

Eğer ki, bu potansiyeli bilmeden yiyip içersek, bu potansiyeli dikkate almadan beslenirsek, daha da önemlisi genetik kusurlarımızı fark etmeden alkol, sigara, stres, uykusuzluk gibi faktörlerle bedenimizi hırpalarsak, ortaya çıkacak sonuç, yani faturası herkeste farklı olacaktır.

Bazısı sağlam genetik yapısı ve güçlü biyolojik potansiyeli sebebiyle, yaptığı yanlışlardan fazla etkilenmezken, bazısı da bu yanlışların zamanla kilo fazlalığı, kolesterol, şeker hastalığı ya da hipertansiyon problemi şeklinde kendine geri döndüğünü görecek ve üzülecektir.

Uzun lafın kısası, hayatımıza soktuğumuz yanlışların doğurduğu sonuçlar herkeste aynı şekilde neticelenmiyor.

Kimi vücut bu yanlışları bir şekilde telafi edebilirken, kimi içinse bu yanlışlar çok kötü sağlık sorunlarına, çok ciddi hastalıklara neden olabiliyor.


Yani genetik miras son derece önemli...

İyi yaşamak, iyi yaşlanmak, güzel ve keyifli bir yaşam sürmek, biyolojik potansiyelini daha da önemlisi genetik mirasımızı bilmemizle yakından ilişkilidir.


Biyolojik potansiyelimizi nasıl öğrenebiliriz?..

Bunun için basit bazı laboratuvar incelemeleri ve daha da önemlisi dikkatli bir genetik sorgulama çoğu zaman yeterli olabiliyormuş.

Uzmanlara göre, bu sorgulama ve incelemeleri eksiksiz bir fiziksel-ruhsal değerlendirme izlemelidir.

Eğer ki, mevcut biyolojik-ruhsal yapılanma, hatalar, sevaplar, güçler, kusurlar doğru dürüst belirlenir ve bilhassa beslenme başta olmak üzere yaşam tarzı buna göre planlanırsa daha sağlıklı olunacağı, daha genç ve sağlıklı kalıp daha az hastalık sahibi olunacağı da belirtiliyor.

 

 

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..