Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ocak '12

 
Kategori
Futbol
 

Skibbe>>> Ersun Yanal

Skibbe Eskişehirspor'dan ayrıldığında Eskişehirspor ligde 4. sıradaydı farkında mısınız? Şu an 8. sırada ve Ersun Yanal geldiğinden beri kazanamıyor. Peki, Skibbe Eskişehirspor'dan ayrılırken yaptığı açıklamaları takip ettiniz mi? Acaba neden Eskişehirspor'da bir gelecek bulamadı? Acaba tek gitme isteği, mali açıdan büyük dar boğazda olan Hertha Berlin'i kümede tutmaya çalışmak mıydı? Eşinin de Türk olduğunu düşünün bu soruya yanıt ararken.

Eskişehirspor, Skibbe'nin ayrılışından sonra teknik direktörlüğe Ersun Yanal'ı getirdi. Skibbe yönetimindeki Eskişehirspor, hücum futbolu oynuyor, kazansa da kaybetse de herkesin beğenisini topluyordu. Yanlış ya da doğru, Skibbe gitti. Skibbe'nin gidişindeki hatayı sorgulamıyorum, ancak Skibbe'nin yerine teknik direktörlük görevine getirilen Ersun Yanal, Skibbe'nin tam aksine defansif futbol oynatan, fizik güce dayalı ve rakip hücumlarını yapılacak faullerle engellemeye çalışan bir futbol felsefesine sahip. Bu felsefe değişikliği yolun yarısında doğru mudur? Önemli olan teknik direktör ismi midir yoksa takıma bir futbol felsefesi oturtmaya çalışmak mıdır? Aslında sorduğum sorular bu kısa yazımın içerisinde saklı.

Yazımı Ersun Yanal'ın Eskişehirspor maçında çıktığı son 5 maçın ardından yaptığı açıklamalarla tamamlamak istiyorum. Beşiktaş maçı sonrası yaptığı açıklama: "Bu takım zor da olsa kazanır." Sivasspor maçı sonrası yaptığı açıklama: "Rakibimizin dezavantajını kullanamadık". Gençlerbirliği maçı sonrası yaptığı açıklama: "Kontrol bizdeydi ama..." Galatasaray maçı sonrası yaptığı açıklama: "Kazanan taraf olabilirdik." Orduspor maçı sonrası yaptığı açıklama: "Haketmediğimiz bir malubiyet aldık."

Saygılar.

 

 
Toplam blog
: 9
: 1199
Kayıt tarihi
: 08.01.12
 
 

Elektronik ve Haberleşme Mühendisi'yim. Futbol ilgi alanımdır.   ..