Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ocak '12

 
Kategori
Futbol
 

Sıfır tolerans

Sıfır tolerans
 

Milliyet okurlarına yeniden merhaba.

Uzun zaman oldu yazmayalı, biraz paslanmış olabilirim, sürçü lisan affola.

Malum 3 temmuz tarihinden beri, her gün yeni bir şokla sarsıldık! Aslında Fenerbahçeliler pek sarsılmadı ve bu yapılanlara karşı bağışıklık sistemimiz oldukca kuvvetli. 2006 yılında başlayan yıkma çalışmaları 3 temmuz süreci ile birlikte tavan yaptı.

Özellikle sürecin başından bu yana dez enformasyonun her türlüsünü yapan bazı medya organları ve bazı seçilmiş! kalemler, adeta Fenerbahçeyi peşinen küme düşürme ve suçlu ilan etme yarışına girdiler.

Ancak 100 yıllık kulübün dinamiklerini, taraftar profilini, camiasını iyi analiz etmeyen bu çevreler duvara tosladıklarını geç de olsa anladılar. Bu arada tarihinde en ufak bir leke bulunmayan Fernerbahçe; çamur at izi kalsın misali büyük bir haksızlığa maruz bırakıldı.

Oysa ki kendi geçmişleri ile asla yüzleşmeyen bazı camialar, sözde adalet bekçileri, şerefli ikinciliklerin müsebbibleri adeta bir savcı edasıyla olayın içerisine direk dalmıştır. Neymiş UEFA ülkemizi toptan cezalandırırmış! Dünyada eşi benzeri bir örneği var mı? Ama amacı üzüm yemek olmayan bu camia maalesef kendine bu süreçten maksimum faydayı nasıl elde edebilirimin peşine düşmüş durumda.

Gelelim işin federasyon boyutuna; bence Başkanın yanında bulunan bir kaç kişi işin bu noktalara gelmesinde çok büyük etkiye sahipler. TFF'nin bugün dediğini yarın tam tersibir eylem ve söylemde bulunması dabunun en büyük kanıtı. Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Liginden alıkonulması da tam bir komediydi. Sürecin başında hiçbir takımı göndermeyip, adam gibi bir yargılama süreci ardından 7-8 takımı küme düşürselerdi kimsesesini çıkarmazdı. Ancak Fenerbahçeyi tek suçlu gibi gösterip bjk-ts ikilisini "Sıfır Tolerans" çerçevesinde Avrupaya gönderen TFF, yaptığı bu ölümcül hatayla kendi sonunu da hazırlamış oldu.

Şimdi ek klasörleri ile 30bin sayfaya ulaşmış bir iddianame ve belki bjk-tskulüplerinin de 58.maddenin uygulanması nedeniyle küme düşmesi ile ile neticelenecek bir çöküş sürecine şahit olacağız. Bu durumda nemi olur? UEFA'nın SIFIR TOLERANS duvarına çarpmış, iş bilmez TFF'nin son dansını izleriz.

 

 
Toplam blog
: 14
: 395
Kayıt tarihi
: 25.03.08
 
 

Kendimi bildim bileli futbol oynamayı ve izlemeyi çok seviyorum. Fenerbahçe taraftarıyım, hep des..