Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

İrem Şen Büyükgürsan

http://blog.milliyet.com.tr/senirem

13 Ağustos '15

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Sokak Modası: Günlük Elbise Modelleri

Sokak Modası: Günlük Elbise Modelleri
 

Sıcak hava her zaman daha rahat kıyafetlerin cazibesini arttırır. Havadar kombinlerin çekiciliği her gün biraz daha fazla dozuna doz katarak hayatımıza sızar. Aylardan Ağustos gelip çattığında herkesin üzerine yapışan ve hiç çıkarmak istemediği bir elbisesi vardır artık. Gardırobun kapağı her açıldığında adeta bir refleks gibi günlük elbise modelleri ele gelir. Ne de iyidir günlük elbiseler. Kimine göre sadece rahatlığın sembolü olur, kimi kendini daha iyi hisseder, kimi ise bacakları adeta özgür kılan bu kıyafetlerle yaşar. İşin içine bir de sokak modası eklendiğinde ise elbise arayışı bir eğlenceye, eğlence bir tarza, stiller ise salaşlıkla şıklığın arasında gider gider gelir. 

Her Güne Ayrı Elbise

Elbise denildiğinde tercih eğer gündelik bir tarzı temsil edecekse ilk olarak önemsenen taraf tabii ki de rahatlıktır. "Ne kadar rahat o kadar iyi" gibi bir tanım, elde etmek istenilenin karşılığını verir. Hem gündelik hem de şık bir elbise bulmak mevsim Yaz aylarını gösteriyorsa eğer çokta zor bir şey değildir aslında. Hatta özünde spor elbise modeline birazcık şık bir hava katmak için sadece ince bir kemer yetecektir.

Günlük Elbise Modelleri

Açık Saçık Omuzlar

Bu yaz apaçık omuzlara artık herkes alıştı. Bluzlar, gömlekler, omzu açık tişörtler derken elbise modellerinde de bu ayrıntıya değiniliyor. Uzun, mini, midi fark etmiyor. Açıkçası omuzlar her daim biraz aralık, biraz açık bırakılıyor. Bu kısımda bu moda akımından yararlanmak için omuz yapısına dikkat etmek de fayda var. Omuz kısımları düşük ya da açık bir kıyafet daha geniş bir yapıyı size bahşeder. Zaten omuzları geniş olan kişiler ise genişledikçe genişler.

Günlük Elbise Modelleri

Fazla Kilolara Kamuflaj

Göbek, bel fazlalıkları her mevsim baş belası olsa da, mevsim sıcakları gösterdiğinde can sıkıntısına dönüşebiliyor. Hiç canınızı sıkmayın, artık babydoll elbise modelleri var. Geniş ve dökümlü yapıları tüm fazlalıkları sihirli bir değnekle yok ediyor adeta. Hele birde bu elbiselerin üzerine minik desenler konduğunda sihir gerçeğe dönüşüyor, tüm fazlalıklar kendiliğinden gidiveriyor!

Günlük Elbise Modelleri

Günlük Uzun Elbise Modelleri

Uzun elbisenin avantajları saymakla bitmez. Boheme doğru kayan, sofistike bir tarza davetiye çıkaran, maxi elbise diye anılan modeller her sene sokak stilleri için ayrı bir yerde. Maxi elbise modellerinin yeri hep gözler önünde... Her ana, her yere bir uzun elbise yeterli. Yaz bitmeden griyi kahverengiyle muhakkak kombinlemeli...

Günlük Elbise Modelleri

Elbise denildiğinde akan suların durduğu yaz mevsiminin en güzel zamanlardayız. Gömlekten tişörte, uzundan kısaya giden elbiseler omuzdan mideye inen dekolteler sokağın ritmine neşe katıyor. Havadar kombinler ise her güne apayrı bir rahatlık sunuyor. 

Sokak modası, trendler, stil yazılarımı blogum -modaviki.com- üzerinden de takip edebilirsiniz. Ayrıca "Günlük Elbise Modelleri" yazıma göz atarak daha fazla görselden ilham alabilirsiniz. 

 
Toplam blog
: 111
: 457
Kayıt tarihi
: 11.02.15
 
 

15 Ekim 1987 İzmir doğumluyum. Küçük yaşlardan başlayan yazarlık tutkum zamanla, moda editörlüğün..