Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

İrem Şen Büyükgürsan

http://blog.milliyet.com.tr/senirem

24 Ağustos '15

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

2015 Sonbahar Sokak Modası

2015 Sonbahar Sokak Modası
 

Yazın bitmesine azcık bir zaman kala, sonbaharın sokak modası hareketi elden bırakmıyor. Düzenlenen moda haftaları sokağın ritmindeki değişimi gözler önüne sermeye yetti. Peki sonbahar stilleri nasıl olacak?
Yaz bitiyor bitmesine ama fırfır ayrıntısı geçip gitmiyor. Etekler deri, süet ve fırfırlarla tamamlanıyor. Tabii sonbahar denildiğinde bu kadarla bitmiyor stil harekatı. Midi etek hakimiyetini minilere devrediyor. Yüksek belli pantolonların yapışkanlığı ise bitecek gibi değil. Hava sarıya bulanırken kombinler griye doğru yolculuğa çıkıyor. Hani şu çok fazla bahsi geçen grinin elli tonu yine baştan aşağıya sarıp sarmalamak için yeterince hazır. Mevzu sokak modası olunca ve mevsimler artık sonbahara doğru yelken açınca sınırlar genişliyor. Peki daha neler oluyor?

Ekose Etek Gömlek Ceket

Tarihi 18. yüzyıla uzanan ve İskoç klanlarından sokak modasına sızan bir desen ekose. Derin ve keskin bir tarih 2015 sonbahar modası içerisinde kırmızı rengini daha da ön plana çıkarıyor. Ceket, gömlek, pantolon ve hatta biraz nostaljik bir havası olan ekoseli etekler sokaklarda salınmayı bekliyor. Deseni kadar renkleri de öne çıkaran ekoseyi kombinleme işi de çok karmaşık değil. Özellikle son zamanların mix desen kombinleri düşünüldüğünde iş kendiliğinde çözüme ulaşıyor. Ekose deseni farklı desenlerle kombinleyebilir ya da desen içerisinde baskın olmayan rengi ön plana çıkararak sade bir stil elde edebilirsiniz.

Sonbahar Sokak Modası

Kürk Detaylar

Tüylü, kabarık ve hatta biraz abartılı tavrıyla kürk geri dönüyor. Bazen bir ceketin , bazen de yaka detayında kürk ayrıntıları göze çarpıyor. Kürk manto ise iddialı olmak için yeterli bir seçeneği başlı başına oluşturuyor. İmitasyon kürk deyip geçmemeli ve stillere bu sonbahar biraz tüy dikmeli.

Sonbahar Sokak Modası

Sonbahar Etek Modelleri 

Ekose cepte, deri her yere yayılıyor, peplum ayrıntısı şıklığa giden bir yönü, mini etekler ise dört bir yanı sarıyor. Havalar kapanmaya başladıkça bacaklar açıldıkça açılıyor. Önden düğmeli etek, süet etek, her yan etek, her tarza etek derken istenildiğinde şık, isteyene ise spor kombin seçenekleri oluşuveriyor kendiliğinden. 

Sonbahar Sokak Modası

Baştan Aşağıya Gri Kombinler

Monokrom tarzın her renk için ayrı bir havası var. Tek rengin baskın geldiği kombinler sonbahar sokak modası için grinin tonlarını işaret ediyor. En salaş kombin bile gri renge bürününce çok ayrı bir duruşu temsil ediyor. Ne spor ne şık, ne siyah ne beyaz. Her daim gri, en duru flu...

Sonbahar Sokak Modası

Yüksek Belli Dar Paça Pantolon 

Yükselen bir trendin simgesi haline dönüşen yüksek bel, dar paça pantolon modellerini de kapsıyor artık. Bu kapsama ise belli bir vücut tipine yakışıyor. Kafanızda bir sürü kombin fikri dolanıyor olabilir. Skinny jean denildiğinde tüm akan sular duruyor da olabilir. Söz konusu minyon ve balık etli bir vücut tipine sahipseniz bırakın su aksın, yolunu bulsun. Siz siz olun, ispanyol paçadan şaşmayın... Özellikle de yüksek belli dar paça pantolon modellerini yok sayın. Hiç trend değilmiş gibi, aslında hiç ortaya çıkmamış gibi...

Sonbahar Sokak Modası

Sokak stilleri sonbahar trend harekatı bununla sınırlı değil. Balıkçı yaka kazaklar, dizüstü çizmeler, crop tops kazak modelleri, kalın kemerlerin yeniden gün yüzüne çıkması ve dahası... Saymakla bitmeyen ve dinmeyen stil savaşları. Bohem, militer, 70'ler ve hatta 60'lar. Önümüzde mevsim değişikliği ama insan kesinlikle kendisine yakışanı giymeli!
Konuya ek olarak blogum modaviki.com üzerinden "Sonbahar sokak modası" yazıma göz atarak farklı görsellerden de ilham alabilirsiniz.

 

 
Toplam blog
: 111
: 457
Kayıt tarihi
: 11.02.15
 
 

15 Ekim 1987 İzmir doğumluyum. Küçük yaşlardan başlayan yazarlık tutkum zamanla, moda editörlüğün..