Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

İrem Şen Büyükgürsan

http://blog.milliyet.com.tr/senirem

15 Mayıs '15

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Sokak Stilleri: Etek mi Şort mu?

Sokak Stilleri: Etek mi Şort mu?
 

Ceketler bir kenara atıldı. Artık havalar sıcak ve daha da sıcak olacak! Bahar ayı kendini yaza bırakırken, deniz kıyısına sere serpe  yayılmış kumsalların kokusu burnumuzda. Hafifleyen kıyafetler artık kısılmaya başladı bile. Etekler, şortlar dolaplarda yerini alırken, kararsızlık kafamıza kocaman bir soru işaretini iliştirmeyi atlamıyor.

Sokak modası trendleri mini kot şort kombinleri ile dolup taşarken, maksi eteklerin hakkını yemek olmaz! Uzun etekler tıpkı geçtiğimiz sezon kadar önümüzdeki yaz sezonu trendleri içinde de oldukça popüler. Şık bir tarz kadar spor bir stili de destekleyen etek modelleri, lüks boheme de gönderme yapmadan geçmiyor. 70'ler furyasının ön planda olduğu günümüz modasında midi etek modelleri es geçildiği takdirde neredeyse hakkı yenmiş sayılabilir. Kot şortların mini görüntüsü 2015 yaz trendleri için biraz daha yükselen bel kesimleri ile öne çıkıyor. Ayrıca keten yüksek bel şort modelleri de yine ve yeniden trend olmaya aday. Tüm alternatifler göze alındığında ise kafalara asılan soru işaretinin yerini kararsızlık alıyor. Durmadan sorulan ise tek soru; etek mi şort mu?

Kot Şort Kombinleri

Yazın simgesi yerine geçebilecek kadar alternatifi çok olan kot şortlar, yine günümüzün kurtarıcı parçalarından. Bir tişört bir jean söylemini artık biraz değiştirmenin zamanı geldi. Bir şort bir tişört yeterliliği günlük kombinlerin baş tacı olarak adlandırılabilir. Sade ve spor bir stile dikkat çekmek istiyorsanız eğer bu ikili ile yetinebilirsiniz.

sokak modası şort kombinleri

Püsküllü Etek

Geçen sezonda biraz uzun püsküllerin yeri bu sezonla beraber kısalmış saçaklara bırakıyor. Bohemin tarzlara net yansıyan tavrında püsküllü etek kombinleri yer alırken, lüks süetler zengin bir stil için sezona merhaba diyor. Günlük tarzınıza festival havasından bir soluk getirmek istiyorsanız eğer bu eteklerle çoktan tanışmış olmanız gerekli. Salaş bir duruştan ödün vermem ama biraz da iddialı olmalıyım diyenlere ithafen;

sokak modası püsküllü etek

İkili Takım Trendi

Takım giymek kıştan kalan bir alışkanlık gibi. Aslında tona ton kombinlerin popülerliğini arttırması da takım kıyafetleri yeniden gündeme getirmiş olabilir. Baştan aşağıya aynı olmak pek monoton gelmiyorsa eğer sizde bu sadeliğin iddiasını üzerinize geçirebilirsiniz. Spor tarzı biraz rafa kaldırıp, şık olmak isteyenler için muazzam bir seçimi ortaya çıkaran takımlar, bu yaza damgasını vuracağa benziyor. Tabii damganın ne kadar belirgin olacağı da size kalıyor.

sokak modası şort takım

Tütü Etek Çılgınlığı

Kabarık ve tül etekler kombinlerinden çok "tütü etek nasıl yapılır?" sorusunu gündeme taşıdı. Uzaktan gösterişli hali hemen sizi caydırmaya yatkın bir algıyı ortaya çıkarsa da, biraz kendinizi şımartmak için bile bu etekleri giyebilirsiniz. Özellikle yaz partileri için cıvıl cıvıl renkleri ön plana çıkararak ve kombinin diğer kısımlarında oldukça mütevazi davranarak...

sokak modası tütü etek kombinleri

Yüksek Bel Şort

Pantolonda yükselen bel şortları da kapsıyor. Yüksek bel şort modelleri keten kumaşları kucaklamaya hazır. Özellikle kuşak ayrıntısından vazgeçmeyen modellerde yaz trendlerinde yerini alıyor. Basit tişörtlerle kombinlendiği zaman bile oldukça zarif bir görünüm kaçınılmaz oluyor.

sokak modası yüksek bel şort

Midi Etek Kombinleri

Gün geçtikçe popülerliği artan midi etekler her tarza hitap edebilecek boyuta ulaştı. Nostaljik bir havayı estiren midi etekler artık modernliğinde temsilcisi gibi. Klasik bir duruştan, spor bir tarza kadar pek çok kombin alternatifi sunan etekler, kurtarıcı parçalar arasında sayılıyor.

sokak modası midi etek

Kot Etek Olmadan Asla

İster bir klişe deyin, isterseniz de demode. Kot etek olmadan geçen bir yaz düşünülmüyor. Her zaman olduğu gibi yine kot etek kombinleri farkını ortaya koymaya hazır. Özellikle düğme detayları ile eskiyi anımsatıp, yeniyi kıskandırıyor!

sokak modası kot etek

Maksi Etek Modelleri

Konunun en başına dönüldüğünde ve son noktayı koyarken uzun etekler sarıyor dört bir yanı. Maziden günümüze kadar yanı başımızda, salına salına ve ayaklara dolana dolana uzayan kumaşlar yine sokak stillerinin olmazsa olmazlarını ortaya çıkarıyor. Bu sene kısa bluzlarla daha çok bir bütünlüğü oluşturan uzun etekleri her anınızda kullanabilirsiniz.

sokak modası uzun etek kombinleri

Popüler sokak stilleri ile ilgili daha fazla görsel için - Sokak Stilleri: Etek mi Şort mu? - yazıma göz atabilirsiniz. 

Sokak modasına dahil olan tüm trendleri blog adresim - modaviki -üzerinden ulaşabilirsiniz.

 
Toplam blog
: 111
: 457
Kayıt tarihi
: 11.02.15
 
 

15 Ekim 1987 İzmir doğumluyum. Küçük yaşlardan başlayan yazarlık tutkum zamanla, moda editörlüğün..