Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Aralık '09

 
Kategori
Güncel
 

Sokakta kavga çıkarana döner- ekmek kampanyası!

Sokakta kavga çıkarana döner- ekmek kampanyası!
 

Sanki bu ülke hep güllük gülistanlık oldu. Sanki sokaklarda hiç çatışma, vurma, vurulma yaşanmadı. Sanki, askerlerimiz, bazen silahlıyken, bazen de silahsızken şehit edilmedi..

Bugüne kadar sokak kavgalarında beş binin üzerinde insan birbirini kırdı. Terörle mücadelede kırk bin insan kaybımız var. Ama bu ülke bölünmedi, parçalanmadı. Bu ülkenin sağduyulu insanı bu "karıştırmalara" yüz vermedi. Evlat acısını bile sineye çekip ülkesinin milli birlik ve kardeşliğinin arkasında durdu.

Şimdi, belli merkezlerin kışkırttığı ya da parayla kiraladığı bir takım uçuk tipler çapul yapıyor, cam kırıyor diye ülke "savaş alanı" imiş gibi yansıtılmak isteniyor. Maksat belli... Bir yerlerden bir fırsat bulup da meşru hükumeti düşürüp yerine geçebilir miyiz uyanıklığı...

Ama, bunu yemiyoruz artık... Aslında geçmişte de yemiyorduk halk olarak.. Nitekim (netekim paşa da dahil olmak üzere) hiçbir darbeyi halk istemedi. Mecliste milletvekili olduğu halde, bugün sıkılmadan "halk isterse ihtilal olur" diyen zihniyet, hiçbir zaman bu zevki tadamadı... Çünkü bu halk her şeye rağmen darbenin arkasında olmadı.

Darbeleri, bugün de zaman zaman ortaya çıkıp "ordu göreve" çağrısı yapan belli azınlıklar istedi, destekledi. Onlar, darbeli ortamlarda hem narsist nefislerini tatmin ettiler; hem de keselerini doldurdular. Bu yüzden, o "mutlu günlerin" yeniden yaşanması için, sokaklarda taş atan bir kaç çocuktan bile medet umar hale geldiler.

Dolapderedeki olaya bakın, "ben sokakların çöpçüsüyüm" diyen birine, meçhul bir şahıs, siyah bir ciple gelip 5000 lira ve bir silah veriyor; sonra da bununla karşıdakilere ateş edeceksin, diyor. Adam da rüyasında bile göremeyeceği parayı görünce istenileni yapıyor. Dahası, "bana beş yüz lira ver, savcıyı rehin alayım" diyordu televizyoncuya.

Bu işleri tezgahlayanların hem güçlerinden, hem ince fikirlerinden çok şey kaybettikleri anlaşılıyor. Yakında, "kavga çıkaranlara döner-ekmek" kampanyası başlatırlarsa şaşmam..

Doğulusuyla Batılısıyla; Türküyle, Kürdüyle; Alevisiyle, Sünnisiyle bu ülkenin insanı "tezgahçılara" itibar etmiyor. Ne kadar uğraşırsanız uğraşın bu ülkeyi bölemeyeceksiniz. Ağzınızda geveleyip durduğunuz "ülke bölünüyor" lafları, aslında "dervişin fikri neyes, zikri de odur" sözünün bir örneği... Hem sizin dervişlikle bir alakanız olmadığı halde...

Türkiye güçlendikçe, önünü kesmek isteyenler güçsüzleşiyor. Sonunda ayakta duramayacak hale geleceksiniz. Dahası, sizleri birer "mumya" olarak, "sahte kahramanlar" müzesinde ziyaret edeceğiz birkaç yıl sonra...

Çocuklarımız görsün de ibret alsın diye, duracak suretleriniz oralarda...

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..