Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Nisan '08

 
Kategori
Siyaset
 

Sola da bir "tayyip" gerek

Sola da bir "tayyip" gerek
 

Hüseyin Bağcı hoca şöyle konuşuyor: Türkiyede sol, toplumuna aykırı duruyor, diyor. Devlet ve milleti buluşturacak bir sol lider bulunmadığından söz ediyor.Bu yüzden de sol kendi "Tayyip" ini bulmalıdır, diyor.

Bunu bugüne kadar aklı başında kaç adam söyledi..Ama CHP'nin arkaik kalıntısı altından böyle bir "sol" un yeşermesi mümkün değil. Zaten hoca da bunu kabul ediyor, sonunda..

Aslında mesele Tayyip Erdoğan'ın bizatihi kendisi değil. Mesele "Tayyip" in şahsında tebarüz eden siyasetçi modeli.

Halkının değerleriyle barışık, hizmet etmeyi manevi bir getiri sayan, büyük "mazi" nin heyecanı ile büyük bir "ati" inşa etmeye çalışan anlayışın temsilcisi, Tayyip Erdoğan..Hatta bu siyasi modelin en mükemmeli de sayılmaz Sayın Erdoğan, üslup açısından..

Ne var ki, "Tayyip" i yetiştiren iklim böyle bir iklim;varlığını halkın ve Hakkın yanında isbat ve ifade eden bir iklim..

CHP'nin üzerinde yattığı sol yumurtalardan böyle civcivler çıkar mı..?

Asla...!

CHP üzerinde yattığı sol yumurtaların çoktan cılkını çıkardı.CHP'nin temsil ettiği sol, artık klasik Batı faşizminin uyarlamasından başka bir şey değildir.

Bir yazımda CHP'nin 1950'li yıllarda siyasi "mevta" olduğunu ancak, üçüncü dünya ülkelerine has bir bağnazlıkla bu kadavranın yaşatılmaya çalışıldığını ifade etmiştim.

Hüseyin Bağcı hoca da aslında benzeri şeyler söylemiş..

CHP var oldukça, sol "Tayyip" çıkaramaz.Çıkaramadıkça da, Bizans entrikalarıyla iktidar olma yollarını aramaktan başka bir şey yapamaz..

Türkiye'nin ilerlemesi, çağdaş dünyayı yakalaması önünde "kaya" gibi duran bu CHP ve temsil ettiği zihniyet defnedilmedikçe, Türk solunun evrensel anlamda misyon yüklenmesi imkanı yoktur.

"Al sana bir kaya, nerene dayarsan daya..!" misali önümüze konmuş bu CHP den kurtulduğumuzda, sağcısı da, solcusu da, dindarı da, laiki de rahat bir nefes alacak ve bu ülke önü tıkanmış baraş gibi alabildiğine akışa geçecektir.

CHP ikilimi böyle bir lider yetiştiremez..Yetişecek olanların da kökünü kurutur.Bugün Ertuğrul Günay neden AKP'nin içindedir.CHP ikliminde nefes alamadığı için... Belki de yakın bir gelecekte Ertuğrul Günay yeni solun "Tayyip" i olarak iyi niyetli gerçek solcuların önüne düşer..
Hazır "Tayyip" in yanında bu kadar staj da gördükten sonra...

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..