Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Şubat '13

 
Kategori
Güncel
 

Solin...

Solin...
 

SOLİN...


Solin, Kürtçe çiçek bahçesi demek… Bir çiçek bahçesi kadar güzel bu kız çocuğunun diğer lösemili çocuklardan farkı, anasız babasız tek başına yaşam mücadelesi vermesi…
 
Hanım Onur, KCK operasyonları kapsamında 1,5 yıl önce tutuklandı, aranan eşi Murat Onur da kayıplara karıştı. Epilepsi hastası 8 yaşındaki Mirhat ve 5 yaşındaki Solin ortada kaldı. Solin 1 yıl önce lösemiye yakalandı. Epilepsi hastası kardeşi Mirhat da Solin kadar bakıma, ilgiye ve anne sevgisine muhtaç...
 
Solin’in her geçen gün hastalığı ilerliyor. Solin yaşadığı travma nedeniyle tedaviye yanıt vermiyor, görüşüne gittiği annesi dahil hiç kimseyle konuşmuyor. Anne Hanım Onur’un çocuklarının sağlık problemleri nedeniyle tutuksuz yargılanmak için avukatları aracılığıyla mahkemeye sunduğu raporlar ise kabul görmemiş.
 
Hastalığının kritik dönemlerinde ve kanama sırasında annesini sayıklayan Solin’e, “En çok neyi istiyorsun?” diye soruyor muhabir, tereddütsüz yanıt veriyor:
 
“Annemi çok özledim. Annem dışarı çıksın. Burnumdan kan geldi. Her gece ağlıyorum, annem gelecek diye bekliyorum. Annemle cezaevinde görüşüyorum, ‘Bırakın birlikte evimize gidelim’ diyorum ama amcalar bırakmıyor. Annemi istiyorum.”
 
Sekiz yaşındaki Mirhat ise şunları söyledi: “Başbakan’a, Cumhurbaşkanı’na sesleniyorum. Bizim gibi binlerce çocuk var. Hepimiz annemizi istiyoruz, hepimiz barışı istiyoruz. Bir annenin çocuğunun yanında olması haktır. Annem yeter ki çıksın ben annemin yerine her gün binlerce kez imza atarım.”
 
Solin’e annesini geri verin, Solin'in tedavi masraflarının karşılanmasından çok annesine ihtiyacı var...
 
23 Ocak’taki duruşmasına kızının hastaneden kendisini görmeye geleceğini bildiği için gitmeyen anne Hanım Onur, avukatların tutuksuz yargılanması için mahkemeye gerekli belgeleri sunmasına rağmen tahliye edilmemiş. Aile, Solin’le annesinin rahat görüşme yapabilmesi için savcılığa yaptıkları başvurudan da olumlu sonuç alamamış. Avukatlar Solin’in annesine kavuşması için 6 Mart’ta yapılacak duruşmada da tahliye taleplerini yenileyecek. Solin annesine kavuşmak için bakalım o tarihe kadar direnebilecek mi?
 
“SOLİN ölmesin” başlıklı çağrı metnini üç günde 52 binden fazla kişi imzaladı. “ http://imza.la/solin-olmesin ” adresinden ulaşabilecek kampanya metninde “Başta Adalet Bakanı olmak üzere tüm sorumluları ve vicdan sahibi herkesi Hanım Onur’un, çocuklarının özel durumu nedeniyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılması için duyarlı olmaya çağırıyoruz”
 
Öldükten sonra yas tutmak yerine, ölmeden önce bir şey yapmak gerek...
 
Yüreğinden öperim çocuk !!
 
SOLİN ÖLMESİN..!
 
Gökhan AKKAYA
 
g.akkaya_58@hotmail.com
 
https://twitter.com/GokhanAkkaya58
 
Toplam blog
: 2
: 174
Kayıt tarihi
: 11.02.13
 
 

Sosyalist, İşçi, Öğrenci,Abi, yazar, Çizer, içer, söver, sever... ..