Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Nisan '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Somon DNA ile gelen güzellik

Somon DNA ile gelen güzellik
 

Somon DNA Uygulaması


Çevresel faktörlerin yarattığı etki, genetik yapı gibi nedenlere bağlı olarakta zaman içerisinde yıpranan ve bozulan cilde eski kalitesini yeniden sağlamak ve hasarları onarmak adına yapılan Estetik alanda uygulanan Somon dna uygulamaları ile cilt estetiğinde bir çok kazanım sağlanabilir.
 
Ciltteki yaşlanmaya bağlı lekelere sarkmalara ve kırışıklıklara karşı en etkili yaşlanma karşıtı yöntemlerden biri de somon DNA’sıdır. Özellikle dekolte, göğüs ve boyun bölgelerinde etkili olan bu yöntem, ameliyata gerek kalmadan sarkmaları da toparlıyor. Herkes aynaya baktığı zaman sağlıklı genç görünümlü, ışıltılı bir cilde sahip olmak ister, hiç birimiz donuk solgun ve yorgun cilt görünümüne sahip olmak istemeyiz; bu nedenle cildimizi iyi tanımamız ve cilt kalitesini korumamız lazım.
 
Zamanla çevresel faktöründe etkisiyle cilt kalitemiz bozulmaktadır. Cildin kendi hyaluronik asit miktarı 30 yaşından sonra belirli oranda azalmaktadır ve bu da cildin daha kuru, solgun ve yaşlı görünmesine yol açar. Ciltteki elastikiyet kaybını önlemek için doğal bir dokunuş olan somon DNA mutlaka belirli aralıklarla uygulanmalıdır.
 
Cilde görünür gençliğini geri kazandırmak adına uygulanan bu işlem polinükleotidler ve hyaluronik asit moleküllerinin cilde zerk edilmesiyle uygulanır. Polinükleotidler somon balığının spermlerinden elde edilen DNA molekülleridir. Hyaluronik asit ise bağ dokumuzun temel maddesi olup, cildimizin nem dengesini sağlamaktadır. Bu maddeler cilt altında kolajen sentezini uyararak kırışıklık oluşumunu yavaşlatır, ciltte sıkılaşma sağlar ve cilt üzerindeki lekeleri azaltarak cilde daha parlak bir görünüm verirler. Kişinin cilt yapısına göre, haftada bir olmak üzere 4-8 seans arasında uygulama yapılması önerilir.
 
Alerjik reaksiyon riski minimumdur. Uygulama çok ağrılı değildir, ince iğne enjeksiyonları ile cilde verilir, öncesinde uygulanan anestezik kremler ile iğneleme işleminin getirdiği acı minimuma indirilir. Vücut çatlaklarının giderilmesinde de somon DNA sı kullanılabilir. Özellikle hamilelik boyunca ve sonrasında oluşan değişik bölgelerdeki çökmeler sonucu oluşan çatlakların giderilmesinde etkili sonuçlar vermektedir. Kişi işlem sonrası normal hayatına geri dönebilir.
 
Op. Dr.Taner Bahar Estetik, Plastik ve Rekonstruktif Cerrahi Uzmanı
 
 
Toplam blog
: 2
: 158
Kayıt tarihi
: 26.02.17
 
 

1974 senesi Burdur doğumluyum. 1991 Kayseri Fen Lisesinden mezun olduktan sonra 1991 senesinde Ha..