Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Şubat '19

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Son Üç Kilo Nasıl Gider

Hayat boyu hep şikayetçi olduğunuz ya da yoğun kilo kayıplarının ardından artık son dönemece girdiğinizde yakanıza yapışan o 3 kilo vardır ya işte o noktada yapacağınız bazı hamleler kilo kaybı sürecinizi yeniden başlatabilir veya hızlandırabilir. 
 
1) Yağı hayatınızdan çıkarmayın:İçerdiği enerji nedeniyle çoğu zaman korkulu rüya haline gelen ve kalori kısıtlı programların kabusu olan yağ grubu aslında içerdiği sağlıklı yağ asitleri ile birlikte özellikle bölgesel yağlanma problemi olan kişilerde fayda gösterirken yağdan zengin balık, ceviz gibi kaynakların içeriğindeki omega 3 yağ asitleri karın bölgesindeki yağlanmaya yardımcı olacak niteliğe sahip. Zeytin, avokado, fındık, badem gibi sağlıklı yağ kaynakları ise dozunda kullanıldığında erken doygunluk sağlandığından kilo kaybı sürecine destek verecektir. 
 
2) Günlük tutun:Sabah saatlerinden itibaren birçok noktada fark etmeden aldığımız yoğun kalori miktarları ve içeriklerle karşılaşabiliyoruz. Arkadaşımızdan rastgele aldığımız küçük bir parça çikolata, günde 2 fincan içtiğimiz kremalı kahve veya eklediğimiz süt tozu gözden kaçan detaylar gibi görünse de yazarak ilerlediğimizde hem otokontrol sağlama noktasında hem de tükettiklerimizle yüzleşme konusunda yardımcı olacaktır. Kilo kaybında takıldığınız noktalarda günlük tutmayı deneyebilirsiniz.
 
3) Bağırsaklarınızı besleyin:Bağırsakların yapısında bulunan bakterilerin kalitesi kilo kaybı ve koruma sürecini yönetmek konusunda beklediğinizden belki de daha büyük bir öneme sahiptir.  Eğer şekerden zengin, posadan fakir besleniyor ve yoğun stres altındaysanız bağırsaklarınında yoğunluğu artmaya başlayan kötü huylu bakteriler sindirilmesi zorunlu olmayan bileşenleri dahi sindirime maruz bırakacak ve aslında almanız gereken 200 kaloriyi belki de 300 kalori olarak sindirime uğratacak ve kilo kaybı sürecinizde zorlanmanıza neden olacaktır. Bu nedenle taze sebze ve meyvelerden ve kurubaklagillerden yararlanmayı, yoğurt, kefir, peynir gibi probiyotik kaynakları tüketmeyi ihmal etmeyin. 
 
4)Sürekli tartılmaktan vazgeçin:Kilo kaybının durduğu dönemlerde sürekli tartıya çıkıyor olmanız stres hormonu aktivasyonu ile birlikte insülin salgısını arttırarak kilo kaybı sürecini yavaşlatır. Bu anlamda haftanın bir gününü seçerek hep aynı saatlerde ve aç karnına tartılmayı deneyin. 
 
5)Amaca yönelik egzersiz yapın:Son 3 kilo dönemecine girdiğinizde özellikle bölgesel anlamda bir şikayetiniz varsa bir spor eğitmeni ve beslenme uzmanından yardım alabilir ve bu şekilde daha pratik ilerleyebilirsiniz.
 
 
Toplam blog
: 54
: 1390
Kayıt tarihi
: 19.10.16
 
 

2011 yılında Başkent Üniversitesi'nden mezun oldu ve yine aynı yıl Acıbadem Sağlık Grubu'nda hala..