Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Eylül '12

 
Kategori
Güncel
 

Son Yapılan Zamlarla, Benzin Fiyatında Türkiye Dünya Şampiyonu Oldu

Son Yapılan Zamlarla, Benzin Fiyatında Türkiye Dünya Şampiyonu Oldu
 

 

Hadi hayırlısı.

Geçen ay benzine yapılan zamlarla, benzin fiyatında dünya ikinciliğine yükselmiştik.

Birinci Norveç idi. .

İki gün önce benzine gelen 9 kuruşluk sürpriz zamla, birinciliği kaptık.

Zamdan önce 4.74 TL’den satılan benzinin fiyatı 4.83 TL’ye çıktı.

Şimdi benzini litre fiyatı konusunda dünya şampiyonuyuz.

Böyle de bir şampiyonluğumuz oldu.

Libya da bize Kıbrıs savaşında yardımları dokunan Kaddafi’yle savaşanlara yaptığımız 500 milyon dolar,  Mısır’a yaptığımız yardım, Suriye de ki  Muhalifelre yaptığımız yardım, Myanmar’daki Müslümanlara yaptığımız yardım, tabiî ki bir yerden çıkacaktı. Hükümetin uyguladığı politika nedeniyle,  100 e yakın Suriye’li ülkemizde konaklıyor. 1,5 seneden beri böyle. Bunları bakımı tabiî ki para ile oluyor. Bunların masrafları bir şekilde bizden çıkacaktı. İşte yapılan harcamalarla, diğer masraflarla bütçe açık verdi. Paralar bir şekilde vatandaşımın cebinden çıkacaktı.

Benim anlamadığım eskiden benzine yapılan zamlar, gece yarısı 24.00’ten sonra uygulanırdı,  bu sefer akşamdan yürürlüğe girdi. Neden acaba 24 e kadar bekleyemediler. İlginç değil mi?

22 Eylül’de ÖTV’nin 30 kuruş artırılmasıyla otomatik olarak gelen 26 kuruşluk zammın üstüne, dün yapılan 9 kuruşluk yeni zam, Türkiye’yi benzin fiyatında dünya liderliğine taşıdı. Yani hükümetin bütçe açığını kapatmak amacıyla yaptığı zam sonrası Türkiye yukarı da değindiğim gibi, dünyanın pahalı benzinini kullanan ülke haline geldi.

Zamdan önce en pahalı benzin Norveç’teydi.

Norveç bizimle aynı değil ki.

Dünyanın en zengin ülkeleri arasında yer alan ve kişi başına ortalama milli geliri 100 bin dolar seviyesinde bulunan Norveç’te bir litre benzin 2.06 euro’ya (4.77 TL) satılıyor.

Kişi başına ortalama milli geliri, 10 bin dolar seviyesinde olan Türkiye’de ise benzinin litresi 2.08 euro’ya (4.83 TL) satılmaya başlandı.

Türkiye ve Norveç, benzin fiyatı 2 euro’nun üstünde olan iki ülkedir. Diğer ülkelerde benzin 2 euro’nun altında.

Küresel kriz nedeniyle ekonomileri zor durumda olan ve her gün sokak gösterileri yapılan Yunanistan, İtalya ve İspanya’da bile benzin Türkiye’den daha ucuz fiyatlarla satılıyor.

Bir litre benzin Yunanistan’da 1.75 euro (4.07 TL), İtalya’da 1.86 euro (4.32 TL) ve İspanya’da 1.45 euro’ya (3.36 TL) satılıyor.

Bir de üzüldüğüm bir nokta var, yurt dışına çıkan tır ve otobüslerin altına yedek depolar konulduğu zaman, bunlar söktürülüyor. Bu arabaların bile yurt içine girerken, getirdikleri akaryakıt miktarı hesap ediliyor. Neymiş efendim, onlar akaryakıt getirdikleri zaman Türkiye zarar edermiş. Neden vatandaşım ülkemde en zengini almaya zorlanıyor onu da anlamak zor.

https://twitter.com/stilwater1 

 
Toplam blog
: 718
: 2690
Kayıt tarihi
: 13.07.06
 
 

Tıp alanında doktor olarak çalışmaktayım, beyin cerrahi uzmanıyım..